Menu
 

Purgaile: Latvijā bankas joprojām atmazgā netīro naudu

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Latvijas bankās joprojām tiek atmazgāta netīrā nauda, ceturtdien "Delfi TV" intervijā ar Jāni Domburu sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes priekšsēdētājas amatam virzītā Santa Purgaile.

Viņa atzina, ka Latvijā joprojām notiek netīrās naudas atmazgāšana, lai gan nevarēja nosaukt konkrētus faktus. "Zinu, ka ir pāris bankas, kurās ir nopietni jāizvērtē darbības, procedūras un viss pārējais," piebilda Purgaile.

Vienlaikus viņa stāstīja, lai arī ir pieņemtas izmaiņas finanšu jomas regulējumā, patlaban "deg" atsevišķu "Moneyval" rekomendāciju ieviešana.

Tāpat viņa norādīja, ka bankas ir panikā par tām uzliktajiem pienākumiem finanšu noziegumu apkarošanā. "Bankas ir nelielā panikā, jo, lai izpildītu visus normatīvus, tiek slēgti konti, kurus varētu paturēt, tāpēc būtu nepieciešams izstrādāt skaidru metodoloģiju un procedūras," sacīja Purgaile.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets ir atbalstījis bankas "Citadele" valdes locekles Purgailes kandidatūras virzīšanu uz Saeimu apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.