Menu
 

Zaļā dzīvesveida festivālā "GreenFest’19" Siguldā pievērsīs uzmanību ekoloģijas tēmām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

19. un 20. oktobrī Zaļās villas kvartālā Siguldā notiks zaļā dzīvesveida festivāls "GreenFest’19", kurā iedzīvotāji tiks aicināti pievērst uzmanību ekoloģijas un vides tēmām ne tikai Siguldā un Gaujas Nacionālajā parkā (GNP), bet arī Latvijā un pasaulē.

Festivāla "GreenFest’19" organizatori rosinās publisku diskusiju, lai GNP teritorijā turpmāk atļautu izmantot tikai dabai draudzīgas, bioloģiskās saimniekošanas metodes. Ikviens interesents tiek aicināts uz ekspertu un nozares līderu diskusijām un lekcijām par biovidi, zaļu pilsētvidi un velokultūru, bezatkritumu jeb zero-waste dzīvesveidu, cilvēkam un videi draudzīgu medicīnu, vērtīgu un veselīgu ēdienu, bioloģiskām saimniekošanas metodēm mazdārziņos, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Diskusiju panelī par GNP ilgtspējīgu attīstību un turpmākajām iespējām piedalīsies GNP pilsētu vadība, jomas eksperti un uzņēmēji. Kvartāla teritorijā pasākuma laikā darbosies veselīgu ēdienu bufetes, bioloģisku un dabīgu produktu tirdziņš, īpaši izceļot GNP atrodošās bioloģiskās saimniecības, jo festivālā iecerēts prezentēt GNP teritorijas biosaimniecību karti, vēsta pašvaldībā. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties vides darbnīcās, notiks jogas un biodejas nodarbības, izstāde, koncerts un ekstātiskās dejas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.