Menu
 

Foto: Saeimā atklāta jauniešu fotokonkursa “Varoņu spēks” izstāde, starp laureātiem arī salaspilietis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas namā ceturtdien, svinot Latvijas armijas 100.dzimšanas dienu un atzīmējot Lāčplēša dienu, atklāta jauniešu fotokonkursa “Varoņu spēks” izstāde, kā arī sveikti uzvarētāji un viņu pedagogi. Viņu bija arī Jēkabs Čudars no Salaspils 1.vidusskolas.

“Mums ir ļoti liels prieks tikties ar jauniešiem, kuri uztur patriotisma garu Latvijā. Latvija ir mūsu dzimtene, tā ir jāmīl, jāaizstāv un jāveido izpratne par to, kāpēc tā mums ir dārga. To uzskatāmi parāda arī jauniešu fotogrāfijas,” atklājot izstādi, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns atgādināja klātesošajiem, ka pirms simts gadiem šajās dienās Daugavas krastos izšķīrās mūsu valsts liktenis, uzsverot, ka jaunizveidotās Latvijas aizstāvji ir mūsu tautas varoņi, vērs Saeimas preses dienests. “Kamēr ir dzīva mūsu varoņu piemiņa, dzīvs ir arī viņu spēks,” akcentēja J.Rancāns, pateicoties fotokonkursa dalībniekiem, uzsverot, ka arī viņiem piemīt varoņa spēks, kuru tie nes sev līdzi nākotnē.

Izstādi atklāja arī fotokonkursa līdzorganizatori – Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis Nacionālo bruņoto spēku vārdā un Jaunsardzes centra Plānošanas un organizācijas departamenta direktors Juris Juškāns.

Saeimas namā izstādīti desmit darbi, kas atzīti par fotokonkursa “Varoņa spēks” uzvarētājiem. Fotokonkursā tika aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem. Konkursa mērķis – veicināt jauniešu patriotismu, piederību savai valstij, kā arī radošumu.

Fotokonkursu organizēja Saeima, un to rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Izstādi Saeimas nama Lielajā vestibilā iespējams apskatīt, iepriekš piesakot ekskursiju, zvanot uz tālruņiem 67087485, 67087483 vai rakstot uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Izstāde parlamentā apskatāma līdz 27.novembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.