Menu
 

Pabriks atgādina, ka tauta un valsts nav iedomājama bez sava karavīra, armijas un tradīcijām

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Latvijas tauta un valsts nav iedomājama bez sava karavīra, armijas un tradīcijām, šodien laukumā pie Latvijas Kara muzeja Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskura iedegšanas pasākumā norādīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Ministrs savā uzrunā uzsvēra, ka Latvijas armijai ir apritējuši 100 gadi, bet Latvijas karavīram ir 1000 gadu, tāpēc šī ugunskura liesma lielā mērā simbolizē dedzību un mīlestību par savu zemi un valsti, kā arī ticību tam, ka spējam paši par sevi pastāvēt un mēs esam kungi savā zemē. Tāpat ugunskura liesma lielā mērā simbolizē, ka tauta un valsts nav iedomājama bez sava karavīra, armijas un tradīcijām.

"Kad nāk sveši kungi un svešinieki, tad viņi cenšas iznīcināt tradīcijas un vēsturisko atmiņu, lai nebūtu pagātnes. Un ja nav pagātnes, tad nav nākotnes," uzsvēra ministrs.

Pabriks arī akcentēja, ka dvēsele ir nemirstīga, un sacīja, ka tie strēlnieki un Latvijas karavīri, kuri cīnījās Tīreļupruvā vai Rīgā pie Daugavas tilta, "ir šeit ar mums".

Brīvības cīnītāju piemiņas ugunskurs degs līdz Lāčplēša dienas, 11.novembra, vakaram. 

Šogad Lāčplēša dienas un Bermontiādes simtgades pasākumus organizē Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar vīru kopu "Vilki", Latvijas Nacionālo bibliotēku un Rīgas domi.

Aizsardzības ministrija un bruņotie spēki aicina iedzīvotājus piedalīties piemiņas pasākumos un kopīgi atcerēties Brīvības cīņas, godināt kritušos karavīrus, kā arī kopā ar karavīriem un zemessargiem svinēt Latvijas armijas gūtās uzvaras pirms 100 gadiem. Arī karavīri, zemessargi un jaunsargi aktīvi piedalīsies daudzos Brīvības cīnītāju piemiņas pasākumos visos Latvijas novados.

Lāčplēša dienu Latvijā atzīmē par godu neatkarīgās Latvijas armijas uzvarai pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.