Menu
 

Tērauda: Mediju kompānija "All Media Baltic" pielāgojas modernajai pasaulei

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Mediju kompānijas "All Media Baltic" motīvs ir peļņa un tā pielāgojas modernajai pasaulei, darot to straujāk nekā citi Latvijas mediji, intervijā Latvijas Radio pauda Saeimas Mediju politikas apakškomisijas vadītāja Vita Anda Tērauda (AP).

Kā uzsvēra politiķe, ir skaidrs, ka auditorija migrē uz digitālo vidi, savukārt "All Media Baltic" pieņēmis lēmumu uz to virzīties straujāk.

Vienlaikus ir aktuāli domāt, kā šajā mainīgajā vidē saglabāt mediju daudzveidību, uzsvēra Tērauda, atzīmējot, ka ziņas un analītiskais darbs ir ļoti būtisks.

"Ir jārēķinās, ka lēmumi, ko pieņem komercmedijā, ir peļņas lēmumi, tāpēc vēl svarīgāk, lai sabiedriskie mediji spēj turēt latiņu," piebilda politiķe.

Tērauda pieļāva iespēju, ka būtu jāpārskata esošais atbalsts kvalitatīvai žurnālistikai - tieši daudzveidības nodrošināšanai. "Mēs darbojamies situācijā, kad visa mediju nozare mainās, un ir jautājums, kāds ir piemērots valsts atbalsts," viņa sacīja.

Tāpat ir jāpievērš uzmanība sociālās aizsardzības trūkumam žurnālistiem, norādīja Tērauda.

Saeimas komisijas vadītāja sagaida Kultūras ministrijas vērtējumu par esošajiem atbalsta veidiem un to, vai tie ir piemērotākie, skatoties uz auditorijas izmaiņām un izmaiņām medijos.

Savukārt no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) viņa sagaida skatījumu attiecībā uz mediju grupas "All Media Baltic" rosinātajām pārmaiņām.

Jau ziņots, ka "All Media Baltics" no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu. Mediju grupa veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka "All Media Baltics" paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

"All Media Baltics" jau sācis darbinieku atlaišanu. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, saistībā ar reorganizāciju plānots atlaist vismaz 30 darbiniekus. Tomēr "All Media Baltics" pārstāve Alise Mališko aģentūrai LETA norādīja, ka mediju grupa tikai sākusi sarunas ar telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu komandām, līdz ar to patlaban nebūtu korekti saukt atlaižamo darbinieku skaitu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK) līdz novembra beigām sniegt redzējumu un konkrētus priekšlikumus Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai un masu mediju daudzveidības nodrošināšanai.

Tikmēr Kultūras ministrija ir uzdevusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma "Top 10", taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā "900 sekundes" un "Degpunktā".

Jau vēstīts, ka 2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Mediju grupa nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls2", radio "Star FM", Latvijas video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TVPlay Home" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.