Menu
 

NEPLP: Mediju grupa "All Media Baltics" cenšas legalizēt pārmaiņas, kuras nevar likumīgi īstenot

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Mediju grupa "All Media Baltics" cenšas legalizēt pārmaiņas, kuras nav iespējams likumīgi īstenot, trešdien pēc tikšanās ar mediju grupas vadību aģentūrai LETA sacīja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

Viņš arī atzina, ka no šādas situācijas mediju grupa varēja izvairīties, ja tā būtu laicīgi sākusi plānot reorganizāciju un gājusi likumā noteikto ceļu, nevis sākusi procesu ar pārmaiņu izziņošanu sabiedrībai. "Izziņotās pārmaiņas nav iespējams likumīgi īstenot. Mediju grupa cenšas tās kaut kā legalizēt, kad tas vairs nav iespējams," sacīja Āboliņš.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks pastāstīja, ka tikšanās laikā padome uzklausīja mediju grupas vadības viedokli. "All Media Baltics" iesniegtos dokumentus par grozījumiem apraides licencē NEPLP skatīs padomes sēdē 20.novembrī, bet lēmums padomei būs jāpieņem līdz 13.decembrim.

"Neredzu iespēju, kā varētu mainīt apraides atļaujā paredzēto formātu, jo likums skaidri nosaka, ka formāts nav maināms. Tāpat es neredzu nekādas iespējas, kā mediju grupa varētu sākt īstenot savus plānus no 2.decembra, kā viņi to ir paziņojuši," uzsvēra Āboliņš.

Pēc viņa teiktā, ja uzņēmums pārmaiņas tomēr īstenos un nebūs veiktas izmaiņas apraides atļaujā, to varēs uzskatīt par pamatnosacījumu pārkāpumu, kas ir viens no rupjākajiem raidorganizāciju pārkāpumiem un var beigties ar apraides atļaujas anulēšanu.

"Mediju grupas pārstāvji apliecināja, ka viņi ievēros Latvijas likumus un esmu pārliecināts, ka viņi to izdarīs. Vienlaikus, ja NEPLP lēmums būs neveikt izmaiņas apraides atļaujā, tad mediju grupai būs jāņem jauna pārraides atļauja," piebilda NEPLP priekšsēdētājas vietnieks.

Jautāts, kādu ziņu "All Media Baltics" nodeva padomes locekļiem, Āboliņš sacīja, ka mediju grupa vēloties stiprināt ziņu dienestu un nodrošināt mediju daudzveidību. Tāpat kompānijas pārstāvji apgalvojuši, ka pēc 18 mēnešiem žurnālistu skaits, kas strādās jaunajā ziņu dienestā būs lielāks, nekā šobrīd. "Lai mēs būtu pilnīgi pārliecināti, ka viņu vārdi saskan ar darbiem, viņiem būtu jāveic izmaiņas arī TV3 apraides atļaujā, kurā skaidri atspoguļotu, ka ziņu saturs palielināsies. Ja šādas izmaiņas netiek veiktas, tad šobrīd tie ir tikai vārdi, ne darbi," viņš teica.

Tāpat Āboliņš piebilda, ka pašreiz mediju grupa ir iesniegusi dokumentus par izmaiņām esošajā apraides atļaujā gan kanālam LNT, gan "Kanālam 2".

Savukārt "All Media Baltics" vadītājs Kristians Antings aģentūrai LETA sacīja, ka tikšanās ar NEPLP bija produktīva, tostarp viņš atzinīgi novērtēja gan tikšanos, gan atvērto atmosfēru, lai pārrunātu mediju grupas nākotnes plānu.

Jautāts, vai pēc 2.decembra LNT kanālā būs redzamas ziņas, Antings atbildēja izvairīgi. "Mēs beidzām tikšanos ar NEPLP, kurai esam pastāstījuši par saviem plāniem. Pašreiz tas, kas notiks tālāk, ir padomes rokās," viņš sacīja.

Tāpat Antings norādīja, ka tie ir divi dažādi jautājumi - viens ir NEPLP gaidāmais lēmums par grozījumiem apraides atļaujā, bet otrs - reorganizācija, kas notiek LNT un TV3. "All Media Baltics" mediju grupas vadītājs uzvēra, ka tie nav saistīti ar sarunu, kas notika ar NEPLP.

Savukārt jautāts, kas varētu vadīt apvienoto ziņu dienestu, Antings teica, ka reorganizācija vēl nav pabeigta un pašreiz viņam neesot nekā sakāma par to, kas nākotnē varētu vadīt ziņu dienestu.

Jau ziņots, ka "All Media Baltics" no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu. Mediju grupa veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā.

Kompānijā informēja, ka "All Media Baltics" paplašinās kanāla TV3 piedāvāto ziņu apmēru, pārnesot lielāko daļu no LNT ziņu dienesta radītā satura. Mediju grupa veidos arī vienotu ziņu dienestu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK) līdz novembra beigām sniegt redzējumu un konkrētus priekšlikumus Latvijas informatīvās telpas stiprināšanai un masu mediju daudzveidības nodrošināšanai.

Tikmēr Kultūras ministrija ir uzdevusi NEPLP sniegt vērtējumu, kā telekanālu TV3 un LNT ziņu dienestu saplūšana ietekmēs viedokļu daudzveidību elektronisko mediju telpā.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka no nākamā gada vairs nebūs LNT ziņu raidījuma "Top 10", taču joprojām būs vērojami tādi LNT raidījumi kā "900 sekundes" un "Degpunktā".

Jau vēstīts, ka 2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Mediju grupa nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls2", radio "Star FM", Latvijas video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TVPlay Home" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.