Menu
 

Siguldā norisināsies akcija "Izgaismo velosipēdu!"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay Foto - pixabay

Ņemot vērā, ka arvien lielāks skaits cilvēku savās ikdienas gaitās gada tumšajos mēnešos dodas ar  velosipēdu, tomēr ne vienmēr parūpējušies par savu drošību, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), apvienība “Pilsēta cilvēkiem”, biedrība “Velo-Redele” un mazumtirdzniecības uzņēmums “Narvesen” kopīgā akcijā aicinās riteņbraucējus aprīkot savus velosipēdus ar lukturiem un atstarotājiem, kā arī valkāt apģērbu ar atstarojošiem elementiem.

Akcijas laikā tie velosipēdisti, kuri nebūs parūpējušies par savu drošību, saņems lukturīšu komplektu: baltā gaisma piestiprināma velosipēda priekšā, bet sarkanā – aizmugurē. Savukārt tie velobraucēji, kuri divriteni būs pareizi izgaismojuši, saņems “Narvesen” dāvāto garšīgo kafiju, pavēstīja CSDD.

Pirmais velosipēdistu izgaismošanas pasākums notiks Liepājā trešdien, 11.decembrī, no plkst. 16.00  Lielā ielā pie Tramvaja tilta. Rīgā velosipēdistu drošības pasākums paredzēts 16. decembrī no 17.00  Brīvības gatves un Gustava Zemgala gatves krustojumā, bet Siguldā – ceturtdien, 19.decembrī, no 17.00 Stacijas laukumā.

Ja velosipēds ir aprīkots ar lukturīšiem vai atstarotājiem, tas ceļu satiksmē ir redzams vismaz no 150 metru attāluma. Savukārt, ja velosipēdam nav ne lukturīšu, ne arī atstarotāju, autovadītājs to pamana pēdējā brīdī un, iespējams, vairs nepaspēs noreaģēt un laikus nobremzēt. Šāda situācija ir par iemeslu daudzām traģēdijām uz Latvijas ceļiem, kuras notiek tieši gada tumšajos mēnešos.

CSDD apkopotā statistika liecina, ka šā gada 11 mēnešos ceļu satiksmē bojā gājuši astoņi, bet ievainoti 594 velosipēdisti. Salīdzinoši pērn šajā laikā bojā gāja deviņi, bet ievainoti 616 velosipēdists (samazinājums -4 %). Šogad velo saimei traģiskākais mēnesis bija novembris, kad bojā gāja trīs velosipēdisti, tajā skaitā viens 25.novembrī uz Rīgas apvedceļa Mārupes novadā, kur velosipēdistam uzbrauca automašīna "Hyundai".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.