Menu
 

Arhibīskaps Vanags Ziemassvētkos aicina pasniegt roku līdzcilvēkiem Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - lelb.lv Ilustrācija - lelb.lv

Pasniedzot roku pretī, otrs cilvēks dara to pašu, savā vēstījumā Ziemassvētkos sacīja Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags.

LELB arhibīskaps norāda, ja Ziemassvētkos uzmanīgi vēro Dievu, tad var saprast - "lai kur mēs dzīvē atrastos un lai cik samaitāti un nederīgi mēs būtu, mūsos tomēr ir kāda neatņemama vērtība", kuru "Dievs izpauž ar visu savu rīcību".

Tāpat viņš uzdot jautājumu, kā veidojas attiecības starp cilvēkiem, norādot, ka labi zināma cilvēku spēja būt bīstamiem, pievilt un nodarīt pāri, tāpēc ir dabiski piesargāties - ja otram pasniedz roku, pastāv risks, ka tajā var iekost.

"Bet mēs tomēr to darām, jo jūtam, ka otrs cilvēks līdzās var dzīvi padarīt vieglāku un labāku. Īstais cilvēks blakus ir vērtība, ko svinēt. Tādēļ riskējam uzticēties cerībā, ka no visa, kas otrā ir, mums izdosies priekšplānā izvest to, pēc kā ir vērts sniegties. Pasniedzot roku pretī, otrs cilvēks dara to pašu. Tā mēs veidojam pasauli, kurā var dzīvot," akcentēja Vanags.

Velkot paralēles, arhibīskaps pavēstīja, ka Ziemassvētkos roku cilvēkiem pasniedz Dievs, "labi zinot, ka mēs tajā iekodīsim".

"Tas rāda, cik lielu vērtību viņš mūsos redz un cik ļoti ilgojas to ar mums svinēt. Viņš grib mūs sev blakus un sniedzas pēc mums, lai izvestu priekšplānā pašu dārgāko - tikai cilvēkam dāvāto spēju pazīt Bētlemē dzimušo Kristu, atsaukties viņa aicinājumam un piedalīties viņa dzīvē," vērsa uzmanību Vanags.

Tāpat viņš aicināja novēlēt Dievam izdošanos. "Tad eņģeļi varēs gavilēt - Gods Dievam augstībā un miers virs zemes cilvēkiem, uz ko Dievam labs prāts. Tad starp tiem būsim arī mēs," uzvēra arhibīskaps.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.