Menu
 

Arhibīskaps: Lai iznīcinātu ļaunumu savā dzīvē, ir jāizmeklē sirdsapziņa, jāizsūdz grēki un jāapņemas laboties

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai savā dzīvē iznīcinātu ļaunumu, ir nepieciešams izmeklēt sirdsapziņu, nožēlot un izsūdzēt grēkus, kā arī jāapņemas laboties, uzrunā Rīgas svētā Jēkaba katedrālē Ziemassvētku vigīlijas dievkalpojumā sacīja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Kā aģentūra LETA noskaidroja katoļu baznīcā, tad, viņaprāt, ļaunuma problēma satrauc ikvienu cilvēku, neskatoties uz to, vai viņš ir ticīgs vai nē, jo "ar ļaunumu esam saskārušies gan sevī, gan saskarsmē ar citiem, gan pavērojot to, kas notiek valstī, pasaulē".

Kā uzsvēra arhibīskaps, ja tiek sagrēkots, tad nākamais solis ir grēksūdze un tai ir savi nosacījumi - sirdsapziņas izmeklēšana, tās salīdzināšana ar desmit baušļiem un skatīšanās, kas ir darīts ne tā. Tad seko nožēla, izsūdzēšana, apņemšanās laboties un gandarīšana. 

"Lūk, ceļš, kādā veidā iznīcināt ļaunumu savā dzīvē, kā apsolījums kļūst par realitāti," uzsvēra arhibīskaps.

"Nosacījums, lai tauta varētu uzplaukt, ir atbilde Dieva atklāsmei. Tas ir priekšnoteikums, lai apsolījums par ļaunuma iznīcināšanu varētu īstenoties mūsu dzīvē," pauda arhibīskaps.

Stankevičs arī norādīja, ka, viņaprāt, Latvijā ir daudz negatīvisma, nosodījuma un kriticisma attiecībā pret citiem. "Dieva svētība nāk pār tiem, kas māk pateikties, cenšas redzēt vispirms labo gan sevī, gan citos, arī sabiedrībā," sacīja Stankevičs.

Viņš minēja akciju "Dod pieci", kurā tika savākti gandrīz 450 000 eiro, tādējādi šo summu novirzot pilnvērtīgam uzturam neārstējami slimiem cilvēkiem, kuri vairs nevar paēst paši, kā arī citām paliatīvās aprūpes atbalsta terapijām. "Cilvēki bija devīgi. Redzam, ka cilvēkos ir vēlme darīt labu," sacīja Stankevičs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.