Menu
 

"Latvijas pasta" 2020. gada pirmajās pastmarkās – arī Babītes un Krimuldas novada ģerbonis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēli: www.pasts.lv Attēli: www.pasts.lv

"Latvijas pasts" 2020. gada pirmās piecas pastmarkas izdod sērijā "Latvijas novadu un pilsētu ģerboņ, un tajās attēloti Babītes, Durbes, Kokneses, Krimuldas un Viļānu novada ģerboņi. Katrai jaunajai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība, kas atbilst vēstuļu korespondences sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem Latvijas teritorijā un uz četrām valstu ģeogrāfiskajām zonām saskaņā ar universālā pasta pakalpojuma (UPP) tarifu izmaiņām, kas stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks 2020. gada 3. janvārī Rīgas 10. pasta nodaļā Elizabetes ielā 41/43 no plkst. 8.00 līdz 20.00. Ģerboņu sērijas pastmarkas drukātas uz pašlīmējošas pamatnes, informē VAS "Latvijas pasts" vecākā sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Vineta Danielsone.

Līdz ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne 1000 eksemplāru tirāžā, uz kuras, tāpat kā uz pastmarkām, redzami pieci novadu ģerboņi un attēlota novadu atrašanās vieta Latvijas kartē. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Babītes novada ģerbonis attēlots uz pastmarkas, kuras nominālvērtība ir 1,42 eiro: tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem uz valstīm, kas saskaņā ar jauno tarifu struktūru atrodas 3. zonā, bet pastmarkas tirāža sasniedz 500 000 eksemplāru. Babītes novada ģerbonī sudraba laukā redzama sarkana rododendru ziedkopa, bet zem tās – piecas zaļas lapas. Rododendrs simbolizē dabas vērtības, par kuru saglabāšanu ir jārūpējas visiem novada iedzīvotājiem, bet ziedkopa – ģimeni, kas ir viena no Babītes novada definētajām vērtībām, stāsta V. Danielsone.

Pastmarka ar Krimuldas novada ģerboni izdota 500 000 eksemplāros, bet tās nominālvērtība ir 1,29 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem uz valstīm, kuras atrodas 1. zonā. Krimuldas novada ģerbonī uz sarkana fona attēloti zelta āboli, kuri simbolizē auglību.

Pastmarku sērija "Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi" tiek izdota kopš 1994. gada, un tā regulāri tiek papildināta ar vairākām jaunām pastmarkām vienlaikus. Nākamais filatēlijas izdevums plānots 2020. gada 10. janvārī, vēsta V. Danielsone.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.