Menu
 

Pērn deviņos mēnešos VID konstatējis pārkāpumus 99% pārbaudīto lietoto auto tirgotājiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Pagājušā gada deviņos mēnešos Valsts ieņēmumu dienests (VID) veicis 96 tematiskās pārbaudes 93 lietotu transportlīdzekļu tirgotājiem, pārkāpumus konstatējot gandrīz visās pārbaudēs (99%), liecina informācija VID mājaslapā. 

Pārbaudēs visbiežāk tika konstatēts, ka nav nodrošināta saimnieciskā darījuma izsekojamība, netiek ievēroti Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi, pārkāpumi deklarāciju aizpildīšanā un iesniegšanā, kā arī pārkāpumi grāmatvedības reģistru kārtošanā un attaisnojuma dokumentu noformēšanā. 

Pēc VID Nodokļu kontroles pārvaldes aicinājuma 64 nodokļu maksātāji paši iesniedza deklarāciju precizējumus un pārbaudes laikā paši deklarēja nodokļus 107 300 eiro apmērā, tostarp pievienotās vērtības nodokli 83 400 eiro apmērā. 

71 pārbaudes rezultātā naudas sods tika piemērots 49 900 eiro apmērā, tostarp par komercdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālās atļaujas (licences), izziņas vai atļaujas un komercdarbības veikšanu, pārkāpjot speciālajā atļaujā (licencē), izziņā vai atļaujā minētos nosacījumus četros gadījumos piemērots sods 1200 eiro apmērā, kā arī konfiscēti 24 transportlīdzekļi. 

Pārbaužu rezultātā tika apturēta sešu nodokļu maksātāju saimnieciskā darbība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.