Menu
 

Darba devējus mudina pieteikties personu ar invaliditāti nodarbināšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz 17.janvārim pieteikties atbalsta saņemšanai personu ar invaliditāti nodarbināšanai.

Ja darba devējs nodarbina bezdarbnieku ar invaliditāti, noslēdzot ar viņu darba līgumu uz nenoteiktu laiku, darba attiecību sākumposmā NVA piedāvā divējādu atbalstu.

NVA piešķir dotācijas personu ar invaliditāti darba vietu aprīkošanai. Dotācijas tiek piešķirtas atbilstoši darba devēja iesniegtajai darba vietas pielāgošanas tāmei saskaņā ar ergoterapeita atzinumu. Vienas darba vietas aprīkošanai var saņemt līdz 711 eiro atbalstu. Darba vietu novērtē NVA izvēlēts ergoterapeits, kurš sniedz rakstisku atzinumu par darba vietas atbilstību bezdarbnieka ar invaliditāti nodarbināšanai un darba vietas pielāgošanai nepieciešamajiem tehniskajiem palīglīdzekļiem.

Tāpat NVA nodrošina ikmēneša dotāciju personas ar invaliditāti darba vadītājam. Dotācijas apmērs ir noteikts 50% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas proporcionāli personas ar invaliditāti nostrādātajām dienām mēnesī. Atbalstu nodrošina pirmā vai pirmo divu darba tiesisko attiecību mēnešu laikā.

Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, darba devējam līdz 17.janvārim ir jāiesniedz pieteikums tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā ir izveidota darba vieta personai ar invaliditāti. Pieteikums NVA jāiesniedz ne vēlāk kā viena mēneša laikā pirms darba tiesisko attiecību uzsākšanas ar bezdarbnieku, kuram ir invaliditāte.

Vienlaikus ar darba devēju atbalstam var pieteikties arī nodarbinātā persona ar invaliditāti, ja darba tiesisko attiecību sākumposmā nepieciešams surdotulka pakalpojums, atbalsta personas pakalpojums personām ar garīga rakstura traucējumiem vai ergoterapeita pakalpojums darba vietas novērtēšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.