Menu
 

Siguldas novads atzīts par suņiem draudzīgāko novadu 2019. gadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Portāls "Arsuni.lv" paziņojis, ka Siguldas novads ir atzīts par suņiem draudzīgāko novadu Latvijā 2019. gadā, norādot, ka suņu īpašnieki visa gada garumā veic balsošanu par mūsdienīgiem uzņēmējiem, publiskām vietām, apskates objektiem un ēdināšanas vietām, kuros suņu saimnieki ir gaidīti ar saviem mīluļiem.

Kā liecina portālā pieejamā informācija, Sigulda var lepoties ne vien ar vairākām suņiem draudzīgām ēdināšanas vietām, bet arī novadā pieejamajām dažādu maršrutu pastaigu takām, kas četrkājainajiem draugiem ļauj kārtīgi izkustēties. Atzinīgi novērtēts arī Jelgavas un Kuldīgas novads, kurus uzņēmēji ierindojuši 2. un 3. vietā novadu topā.

Savukārt par suņiem draudzīgāko pilsētu Latvijā 2019. gadā atzīta Rīga, kur, pēc portāla kataloga datiem, atrodas teju 300 suņiem draudzīgu vietu. Otro un trešo vietu pilsētu reitingā ieņem Liepāja un Daugavpils.

Projektu “Ar suni” 2017. gada septembrī izveidoja portāls "Arsuni.lv", un projektā galvenais uzsvars likts uz suņiem draudzīgo vietu apkopošanu visā Latvijā. Pateicoties mūsdienīgiem uzņēmējiem un atsaucīgiem suņu saimniekiem, projekta īsajā pastāvēšanas laikā apkopotas 726 suņiem draudzīgas vietas, tai skaitā veikali, apskates objekti, ēdināšanas vietas u.c., liecina portālā pieejamā informācija. 2017. gadā un 2018. gadā par suņiem draudzīgāko novadu tika atzīts Daugavpils novads.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.