Menu
 

LNKC un "Biļešu paradīze" vienojas par izlīgumu Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības lietā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) un svētku biļešu tirgotājs SIA "Biļešu paradīze" vienojušies par izlīgumu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku biļešu tirdzniecības lietā. 8. janvārī izlīgumu apstiprinājusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa.

Izlīgums paredz, ka "Biļešu paradīze" atmaksā LNKC no Dziesmu un deju svētku biļešu pircējiem iekasēto naudu par interneta portāla "Biļešu paradīze" izmantošanu 76 512,83 eiro. Savukārt LNKC pēc naudas saņemšanas veic 90 768,79 eiro apmaksu par biļešu tirgotāja sniegtajiem pakalpojumiem, izplatot biļetes uz XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumiem.

LNKC direktore Signe Pujāte atzinusi, ka izlīgums ir iespēja cieņpilnā veidā atrisināt situāciju, par kuru katrai no strīdus pusēm ir bijis savs ieskats.

“Esam savstarpēji nokārtojuši saistības un atjaunojuši taisnīgumu: "Biļešu paradīze" saņems samaksu par veikto pakalpojumu 2018. gada Dziesmu un deju svētkos, savukārt pircēji, kuri svētku biļetes iegādājās interneta platformā www.bilesuparadize.lv, varēs saņemt biļešu komisijas maksas (7,37% apmērā no biļešu cenas) atmaksu noteiktā kārtībā un termiņos, par kuru LNKC drīzumā informēs visos informācijas kanālos – mājas lapā, sociālo tīklu profilos, plašsaziņas līdzekļos. Finanšu līdzekļus, kuru atmaksu interneta platformas izmantotāji noteikumos paredzētajā termiņā nebūs pieteikuši, LNKC sadarbībā ar fondu Ziedot.lv konkursa kārtībā novirzīs sociālam labdarības mērķim kontekstā ar nākamajiem Dziesmu un deju svētkiem."

Savukārt "Biļešu paradīzes" valdes priekšsēdētājs Jānis Ķuzulis paudis gandarījumu, ka ir pieņemts abpusēji gudrs un tālredzīgs lēmums: “Strīds radās, jo pusēm bijusi atšķirīga izpratne par to tiesībām un pienākumiem. Tomēr tiesāšanās turpināšanu neuzskatījām par lietderīgu, jo tas prasītu daudz laika un naudas. Ja process turpinātos, nākamie Dziesmu un deju svētki tiktu sagaidīti tiesājoties – to nevēlas ne “Biļešu paradīze”, ne LNKC."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.