Menu
 

Ar reģionālajiem pasākumiem līdz 2027.gadam Latvijā plānots atgriezt 8000 remigrantu

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ar reģionālajiem pasākumiem līdz 2027.gadam Latvijā plānots atgriezt 8000 remigrantu un veicināt 140 remigrantu uzņēmumu tapšanu, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Dāvis Melnalksnis.

2018.gadā remigrantu skaits gan ir bijis mazākais pēdējo četru gadu laikā, liecina VARAM sniegtā informācija. Pēdējos gados ir samazinājusies emigrācija un nedaudz palielinājusies imigrācija.

Gan VARAM pārstāvji, gan Saeimas deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) komisijas sēdē norādīja, ka cilvēkiem, kas atgriežas Latvijā, jābūt drošiem, ka viņu bērnam būs vieta bērnudārzā un skolā. Bergmanis kā problēmu minēja to, ka pašvaldībām bankas neizsniedz kredītus nepieciešamo infrastruktūras projektu realizēšanai. Savukārt VARAM pārstāvji skaidroja, ka tieši remigrācijas projekti ir tie, kur ir iespējams saņemt atbalstu no Valsts kases.

Kā atsevišķu problēmu, ar ko sastopas diasporas pārstāvji, deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) minēja to, ka, piemēram, viena no lielākajām bankām internetbankas izmantošanas elektronisko sistēmu ļauj izmantot tikai ar Baltijas valstīs reģistrētiem telefoniem.

VARAM norādīja, ka reģionālie remigrācijas pasākumi ietver piecus reģionālos koordinatorus, atgriešanās atbalstu jeb grantu saimnieciskās darbības īstenošanai un citus, pašvaldību remigrācijas pasākumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.