Menu
 

Gerhards: Latvijas uzņēmēji spēj radīt augstas kvalitātes pārtikas produkciju

  • Autors:  LETA
Foto - Zemkopības ministrija Foto - Zemkopības ministrija

Latvijas uzņēmēji spēj radīt augstas kvalitātes un izcilas garšas pārtikas produkciju, pauda zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), Vācijā apmeklējot starptautiskās pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstādi "Zaļā nedēļa 2020".

"Skatoties uz produkciju kopumā, ko stendā rāda Latvijas ražotāji, esmu lepns par mūsu uzņēmēju spēju radīt augstas kvalitātes un izcilas garšas produkciju, ko piedāvāt gan pašmāju patērētājiem, gan plašai starptautiskajai auditorijai. Vairāki Latvijas produkti izstādes apmeklētāju starpā ir iecienīti un stendā tiek īpaši meklēti, un tā ir visaugstākā atzinība," norādīja Gerhards.

Zemkopības ministrijā (ZM) informēja, ka pēc izstādes rīkotāju iniciatīvas katra dalībvalsts tika aicināta izstādē rādīt kādu unikālu nacionālu produktu un Latvijas izvēle ir sējas kaņepes. Tostarp izstādē Latvijas ražotāji prezentē grauzdētus kaņepju riekstiņus, eļļu un staku, kaņepju tēju un alu, aizdaru, karašu, sieru, sviestu, šokolādi, konfektes ar kaņepēm un kaņepju siera cepumus.

"Kaņepe savas uztvērtības ziņā ir unikāla, tās pielietojums vēl ne tuvu nav izsmelts. Latvijas ražotāji izstādē piedāvā plašu šā vērtīgā auga produktu klāstu," apmeklējot Latvijas pārtikas ražotāju kopstendu, teica zemkopības ministrs.

ZM atgādināja, ka Latvija izstādē "Zaļā nedēļa" piedalās 25.reizi. Šogad kopstenda platība izstādē ir 110 kvadrātmetri, un tajā produkciju rāda un pārdod "Skrīveru mājas saldējuma" ražotājs "Rozīne", "Skrīveru pārtikas kombināts" ar konfektēm "Gotiņa", biškopības produkcijas un ogu produkcijas realizētājs Madonas novada zemnieku saimniecība "Rogas", zāļu tēju tirgotājs "Plūkt", medus maisījumu tirgotājs, individuālais komersants "I.R. Avots", Talsu novada zemnieku saimniecība "Kurzemnieki", "Rīta Putni" ar paipalu olu produkciju, kā arī "Windau Wines" ar mājas vīniem. 

Vienlaikus kopstendā SIA "Berds" pārdod Latvijas uzņēmumu "Dona", "Tukuma piens", "Rīgas piensaimnieks", "Rīgas piena kombināts", "Rēzeknes gaļas kombināts", "Aibi", "Zentenes zivju kombināts", "Brīvais vilnis", "Gamma-A", "Karavella", "Brāļu alus" un "Ilgezeem" produkciju. 

Apmeklētāju piesaistei, Latvijas Brīvdabas muzeja popularizēšanai un seno amatu rādīšanai stendā uz vietas cep maizi, kā arī tiek piedāvātas maizes uzkodas, tādējādi iepazīstinot izstādes apmeklētājus ar kulinārā tūrisma projektu "Rudzu ceļš". Seno amatu prasmes dzintara apstrādē un koka karošu un bļodu grebšanu rāda Brīvdabas muzeja amatnieki. Kopstendu papildina arī SIA "Livonijas dzintars" kosmētika ar dzintara putekļiem un atdzimstošā sējas kaņepju produkcija. 

Latvijas ražotāju kopstendu organizē ZM un Agroresursu un ekonomikas institūts, tādējādi popularizējot Latvijas unikālos produktus un radot tālāku interesi gan par Latvijas pārtiku, gan tūrisma iespējām, gan arī nacionālajām kulinārijas tradīcijām. 

Izstāde "Zaļā nedēļa" šogad norisinās no 17. līdz 26. janvārim. Pēc izstādes organizatoru gadskārtēji apkopotiem datiem, kopējais izstādes apmeklētāju skaits pārsniedz 400 000, no kuriem apmēram 85 000 ir tirdzniecības nozares pārstāvji. Izstādē piedalās apmēram 1800 dalībnieku no 61 valstīm. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.