Menu
 

Levits: Mūsdienu kapitālisma modelī jāiekļauj sociālie un vides aspekti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits trešdien Pasaules ekonomikas forumā Davosā bija viens no trim galvenajiem runātājiem diskusijā “Eiropas ekonomiskā attīstība: Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu ekonomiskais potenciāls”.

Valsts prezidents diskusijā uzsvēra t. s. “Trīs Jūru iniciatīvu”, savienojot Ziemeļeiropu un Centrālo Eiropu, kas būtu liels ieguvums valstu ekonomikai un reģionu savienojamībai, vēsta Valsts prezidenta kanceleja. Šajā kontekstā E. Levits izcēla dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” nozīmību.

Savukārt pasaules līderu diskusijā, kas bija veltīta Eiropas lomai pasaulē (“An Ascendant Europe”), izskanēja domu apmaiņa par Eiropas konkurētspēju. E. Levits pauda viedokli, ka esošais kapitālisma modelis ir jāmodificē, ekonomikas politikā iekļaujot sociālos un vides aspektus.

Šonedēļ Valsts prezidents apmeklē Pasaules ekonomikas forumu, kur tiekas ar pasaules ekonomikas viedokļu līderiem, lai pārrunātu Eiropas Savienības un pasaules ilgtspējai nozīmīgus jautājumus, kā arī uzstāsies diskusijā "Draudi mūsdienu rietumu demokrātijai".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.