Menu
 

Valsts prezidents neformālā konferencē Siguldā akcentēs jauniešu lomu demokrātijas stiprināšanā

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits neformālā konferencē vidusskolēniem "Rosinātava", kas noritēs Siguldā, akcentēs jauniešu lomu valsts norišu un dienaskārtības veidošanā, tādējādi stiprinot Latvijas demokrātiju, informēja pasākuma organizatoru komandas pārstāve Elza Avotiņa.

Pēc pasākuma rīkotāju sacītā, Valsts prezidents arī dalīsies pieredzes stāstā, kāpēc atgriezties Latvijā, ja dzīve ir aizvedusi svešumā, kā arī mudinās jauniešus noticēt sev un iespējām Latvijā, kā arī rosinās iesaistīties demokrātijas procesos.

Kā pasākuma rīkotājiem uzsvēris prezidents, demokrātijas pamatā ir pilsoniska sabiedrība. Tas nozīmē, ka cilvēks sevi uzskata par indivīdu, kurš ir atbildīgs ne tikai par sevi un saviem tuviniekiem, bet ir arī līdzatbildīgs par savu nāciju, sabiedrību un valsti.

"Par demokrātu nepiedzimst, par tādu kļūst, ja sabiedrībai šīs idejas un vērtības izdodas ieaudzināt," sacīja Levits, aicinot arvien vairāk aizdomāties par veidiem, kā tuvināt demokrātiju saviem pilsoņiem un kādā veidā pilsoņiem nodrošināt nepieciešamās zināšanas un prasmes demokrātijas uzturēšanai un ilgtspējīgai attīstībai.

Šī gada "Rosinātavas" tēma ir "Nereālā realitāte", un pasākuma ietvaros savos pieredzes stāstos dalīsies vairākas Latvijā pazīstamas personības.

Pasākuma pirmajā blokā "Tava iedvesma" ar īsiem pieredzes stāstiem dalīsies personības treneris Aldis Zauls, elektromobilitātes uzņēmuma "Blue Shock Race" aizsācējs Artis Daugins, radošās apvienības "Skudras Metropole" vadītāja Gundega Skudriņa, zīmola "Zvēru dārzs" radītāja Kitija Role un profesionāls skeitbordists Madars Apse.

Pasākuma otrā daļa "Tava iespēja" būs veidota diskusijas formātā, un tajā piedalīsies digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis, mūziķis un producents "Rick Fed", kā arī festivāla "Playground" aizsācēja Sibilla Šlēgelmilha.

Sadaļā "Tava domnīca" jauniešus uzrunās aktieris, mūziķis un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims, uzņēmuma "Lancman bags" dibinātājs Kristiāns Lancmanis, kā arī pasaules čempionāta posma "Neste RX of Riga" organizators Raimonds Strokšs.

Noslēdzošajā daļā "Tava izvēle", kas veidota kā viedokļu rings, jauniešus uzrunās Valsts prezidents, "Your Move" dibinātājs Jānis Kreilis, alpīnisma instruktors Kristaps Liepiņš, kā arī improvizators un pasākumu vadītājs Marģers Majors.

Pasākums "Rosinātava" šogad notiks otro reizi. Pasākumam pieteikušies vairāk nekā 500 vidusskolēnu no visas Latvijas.

Konferenci organizē ar mērķi iedvesmot vidusskolēnus un atbalstīt brīdī, kad viņiem jāpieņem viens no savas dzīves būtiskākajiem lēmumiem - ko darīt pēc skolas absolvēšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.