Menu
 

Kampaņā "Man pašam savs" aicinās mazināt vienreizlietojamo plastmasas maisiņu patēriņu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Lai aicinātu sabiedrību mainīt savus ikdienas paradumus un aizdomāties par cilvēka rīcības sekām, pārmērīgi patērējot vienreizlietojamos plastmasas maisiņus, “Zaļā josta” uzsāk sociālu kampaņu “Man pašam savs”.

Kā informē “Zaļās jostas” mārketinga projektu vadītāja Kristīne Mamontova, kampaņas laikā norisinās sabiedrības izglītošana par plastmasas maisiņu pārmērīga patēriņa nelabvēlīgo ietekmi uz vidi, un “Zaļā josta” aicina iedzīvotājus atbalstīt apņemšanos vienreizlietojamos plastmasas maisiņus aizstāt ar videi draudzīgām, daudzkārt lietojamām alternatīvām un dalīties ar savu pieredzi tīmeklī, lietojot tēmturi “#SavsMaisiņš”.

Kopš 2019. gada 1. janvāra tirdzniecības vietās plastmasas iepirkumu maisiņi patērētājiem vairs netiek izsniegti bez maksas. Ierobežojumi ieviesti, lai mazinātu vienreizlietojamo plastmasas maisiņu pārmērīgu izsniegšanu tirdzniecības vietās un lai sasniegtu Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvā nospraustos mērķus, mazinot plastmasas iepakojuma radīto vides piesārņojumu, atgādina K. Mamontova.

Kampaņas ietvaros izvietoti sociāli plakāti ar aicinājumu aizdomāties par saviem ikdienas paradumiem, samazinot vienreizlietojamās plastmasas un tās produktu lietošanu, un, iepērkoties veikalos, izmantot savu līdzpaņemto un videi draudzīgo maisiņu.

“Problēmas ar vienreizlietojamo plastmasu ir mūsu pašu radītas. Ja mainīsies sabiedrības domāšana un rīcība, tad arī mainīsies apkārtējā vide. Visiem ir patīkami dzīvot tīrā vidē, tādēļ jārīkojas tā, lai saudzētu mūsu planētu,” norāda “Zaļās jostas” valdes priekšsēdētājs Jānis Lapsa.

Viens no nozīmīgākajiem draudiem ekoloģijai ir dabā izmests plastmasas maisiņš. Viens Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājs patērē apmēram 200 vienreizlietojamos iepirkuma plastmasas maisiņus gadā. Kopā ES iedzīvotāji patērē 100 miljardus maisiņu gadā. Latvijas rādītāji ir tuvu ES vidējam līmenim – katrs Latvijas iedzīvotājs vidēji gadā patērē apmēram 190 vienreizējos plastmasas maisiņus, norāda K. Mamontova.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.