Menu
 

VUGD: Vēl pāragri spriest, vai dūmu detektori ir uzlabojuši traģisko ugunsnelaimju statistiku

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Otrajā mēnesī pēc jauno ugunsdrošības prasību stāšanās spēkā vēl ir pāragri spriest, vai prasība par obligātiem dūmu detektoriem katrā mājoklī ir uzlabojusi traģisko ugunsnelaimju statistiku, otrdienas rītā intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons. 

Viņš apstiprināja, ka saistībā ar jaunajām ugunsdrošības prasībām gadumijā bija liela ažiotāža gan tirdzniecības vietās, gan privātās sarunās starp radiem un draugiem. "Liels paldies tirdzniecības vietām, jo šobrīd man liekas, ka vairs tikai aptiekās netirgo dūmu detektorus, bet pārējie ir tiešām ļoti aktīvi iesaistījušies un piedāvā ļoti plaši, cilvēkiem ir ko izvēlēties gan dažādās cenu kategorijās, gan funkcionalitātes ziņā," norādīja Eklons.

Tomēr pagaidām vēl nevarot izdarīt secinājumus, vai šīs lielās aktivitātes dēļ ir izcēlies arī mazāk traģisku ugunsgrēku. "To es laikam varētu pateikt nākamgad," sacīja VUGD priekšnieka vietnieks.

Viņš piebilda, ka, lai gan saskaņā ar formālajām ugunsdrošības prasībās katrā dzīvoklī ir jābūt vismaz vienam dūmu detektoram, pareizāk būtu šo ierīci uzstādīt katrā telpā, kurā cilvēki guļ vai atpūšas.

VUGD pārstāvis arī uzsvēra, ka situācijās, kad dūmu detektors nostrādā daudzdzīvokļu nama kāpņutelpā, ir jāzvana ugunsdzēsējiem un jāevakuējas no ēkas, jo ugunsdzēsēji automātiski nesaņem informāciju par daudzdzīvokļu namu koplietošanas telpās nostrādājušajiem dūmu detektoriem.

Kā ziņots, 1. janvārī stājās spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasības, kas paredz, ka visās privātmājās un dzīvokļos jābūt ierīkotiem autonomajiem ugunsgrēka detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.