Menu
 

Ķuzis pēdējā darbadienā par Kārtības policijas priekšnieku uz gadu ieceļ Krapsi

  • Autors:  LETA
Normunds Krapsis. Foto no arhīva Normunds Krapsis. Foto no arhīva

Līdzšinējais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis vakar savā pēdējā darbadienā policijas dienestā par Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku iecēlis Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku Normundu Krapsi.

Krapsis amatā iecelts no trešdienas, 12. februāra. Krapsis jau no pagājušā gada decembra bija Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs, jo līdzšinējais šī amata ieņēmējs Artis Velšs dienestu pameta, ņemot vērā noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli, aģentūru LETA informēja VP.

Ņemot vērā, ka VP turpinās reorganizācija un iespējamas darba organizācijas un struktūras pārmaiņas, Krapsis iecelts amatā tikai līdz 2021. gada 11. februārim. Par Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju nozīmēts Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieks Juris Jančevskis.

1969. gadā dzimušais Krapsis dienestu policijā sācis 1992. gadā kā Valsts policijas Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas jaunākais inspektors. Kopš tā laika Krapsis ieņēmis amatus, kas lielākoties saistīti ar satiksmes uzraudzību un kontroli. Savukārt no 2013. gada 1. jūnija Krapsis tika iecelts par Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku, Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieku. 

Krapša ieguldījums darbā novērtēts ar vairākiem augstiem apbalvojumiem, tostarp par ieguldījumu Latvijas valsts iekšējās drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā viņš apbalvots ar Viestura ordeni. Tāpat no 2012. gada marta Krapsis pasniedz lekcijas Valsts policijas koledžā.

Jau ziņots, ka līdzšinējam VP priekšniekam Intam Ķuzim 10. februārī bija pēdējā darba diena VP. Par VP priekšnieka pienākumu izpildītāju no 11. februāra nozīmēts Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Grišins VP priekšnieka pienākumus pildīs līdz vakantā amata konkursa norises beigām. Patlaban tiek veidota konkursa komisija, un konkursu varētu izsludināt tuvākajā laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.