Menu
 

Siguldas prāvests "Mīlestības nedēļā" dāvinās saderināšanās gredzenus

  • Autors:  LETA
Attēls: www.facebook.com/SiguldasDraudze Attēls: www.facebook.com/SiguldasDraudze

Siguldas katoļu draudzes prāvests Rihards Rasnacis ir izsludinājis akciju "Ņem gredzenu un bildini!", kurā viņš ir sagatavojis 30 saderināšanās gredzenus, kas būs pieejami bez maksas, aģentūra LETA uzzināja Romas katoļu baznīcā.

Šī nedēļa Siguldas katoļu draudzē ir pasludināta par "Mīlestības nedēļu", un prāvesta izsludinātās akcijas mērķis ir mudināt saderināties pārus, kuru "mīlestība ir uzplaukusi, bet trūkst pavisam maz, lai spertu nākamo soli attiecībās". Savukārt, ja ir šaubas par to, vai līdzās esošais cilvēks ir īstais, priesteris aicina apmeklēt draudzes piedāvātos saderināto kursus.

Akcija paredz, ka draudzes "Facebook" kontā pie akcijas fotogrāfijas komentārā var atzīmēt kādu, kuram gredzena iegāde varētu būt šķērslis ceļā uz bildinājumu.

Pats Rasnacis skaidrojis, ka viņš šai akcijai ir sagatavojis 30 bezmaksas gredzenus. Viņš uzsvēra, ka akcijā pieejamie saderināšanās gredzeni ir gan ļoti tradicionāli, gan modernāki un praktiskāki nēsāšanā, ar akmentiņu, kas atšķirīgi iestrādāts gredzenā, četru veidu dizaina, dažādu izmēru, lai varētu izvēlēties piemērotāko.

Viņš norādījis, ka akcijā var piedalīties visi tie pāri, kuri ir nopietnās attiecībās. "Viņiem nav obligāti jābūt nedz katoļiem vai kristiešiem, nav obligāti jābūt siguldiešiem. Protams, ka jābūt pilngadīgiem un brīviem – tādiem, kas jau nesastāv laulībā. Viņiem nav jāapsola laulāties mūsu baznīcā vai Siguldas Dzimtsarakstu nodaļā," akcijas noteikumus skaidroja Rasnacis.

Pēc viņa stāstītā, laikā no 9. februāra līdz 16. februārim draudzē tiek atzīmēta "Mīlestības nedēļa". Tās laikā sestdien, 15. februārī, notiks svētā Valentīna dienas romantisks vakars pāriem, kad spēlēs grupa "Zēgevaldes trio", būs vakariņas sveču gaismā, kā arī videolekcija par to, kā pilnveidot un uzlabot attiecības, prezentējot laulāto kursu pāriem, kuri ilgstoši dzīvo kopā neatkarīgi, vai viņi ir laulāti baznīcā, reģistrējušies tikai dzimtsarakstu nodaļā vai dzīvo nereģistrētās partnerattiecībās.

"Mīlestības nedēļa" Siguldas draudzē noslēgsies svētdien, 16. februārī, kad dievkalpojuma laikā tiks pasvētīti laulības gredzeni – gan tie, kas jau kāzu dienā tika svētīti, gan tie, kurus laulātie vēlāk ir izgatavojuši vai iegādājušies jaunus.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.