Menu
 

Bordāns: Grūti noticēt, ka tiesībsargājošās iestādes ir darījušas visu iespējamo Misānes pārņemšanai

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Tieslietu ministrija (TM) ir sniegusi visu iespējamo atbalstu Dānijā aizturētās Latvijas pilsones Kristīnes Misānes lietā, taču tā nevar ietekmēt tiesībsargājošās iestādes un ir grūti noticēt, ka tās ir darījušas visu iespējamo, lai pārņemtu Misāni, ar sava preses sekretāra starpniecību pavēstīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Ministrs norādīja, ka jau no paša sākuma vienīgā iestāde, kas varēja apturēt Misānes izdošanu Dienvidāfrikas republikai (DĀR), kur viņa tiek apsūdzēta sava bērna nolaupīšanā, bija Ģenerālprokuratūra. 

Bordāns arī pauda pārliecību, ka būtu iespējams risināt jautājumu par Misānes pārņemšanu, ja Latvijas prokuratūras iestādes un policijas iestādes būtu pieņēmušas vai pieņemtu atbilstošus lēmumus. 

Tieslietu ministrs telefoniski ir sazinājies ar Eiropas Komisijas viceprezidentes Veras Jurovas biroju par turpmāko attīstību Misānes lietā un Bordāns esot saklausījis izpratni par Latvijas bažām saistībā ar Misānes tālāko likteni. 

Vienlaikus Bordāns ir nosūtījis vēstuli DĀR tieslietu ministram ar lūgumu iepazīties ar divpusējā līgumu projektu, aicinot viņu sniegt informāciju par termiņu, kādā DĀR kompetentās iestādes būtu gatavas uzsākt sarunu procedūru līguma noslēgšanai. Tuvākajā laikā tieslietu ministrs sazināsies ar DĀR tieslietu ministru.

Jau vēstīts, ka Dānijas apgabaltiesa piektdien nolēma neatbrīvot un paturēt apcietinājumā Misāni, kas faktiski nozīmē, ka viņa 20.februārī tiks izdota DĀR.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.