Menu
 

Vēl neiezīmējas skaidrība, vai tiks piešķirti līdzekļi piemaksām pie pensijas par stāžu līdz 1995.gada 31.decembrim

  • Autors:  LETA
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā trešdien vēl neiezīmējas skaidrība, vai tiks piešķirti līdzekļi piemaksām pie pensijām par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim.

Partijas "Saskaņa" Saeimas frakcija sākotnēji bija virzījusi grozījumus šajā jautājumā, un Labklājības ministrija (LM) tagad ir sagatavojusi līdzīgu likumprojektu piemaksu piešķiršanai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LM parlamentārais sekretārs Krišs Lipšāns (KPV LV), izmaiņas paredzētu 7,3 miljonu eiro izmaksas no 2021.gada vidus un lielāku finansējumu nākamajos gados.

Komisijas deputāts Normunds Žunna (JKP) komisijas sēdē un aģentūrai LETA pauda, ka prioritāri atbalsta citu risinājumu - straujāku virzību uz minimālās pensijas paaugstināšanu, lai nodrošinātu vairāk līdzekļu tiem, kam tas nepieciešams. Deputāts atbalstītu tās palielināšanu līdz 200 eiro, sākot ar pirmo soli - paaugstinājumu līdz 120 eiro.

Uz komisijas vadītāja Andra Skrides (AP) vaicājumu par plānotajām finanšu iespējām, lai realizētu piemaksu veikšanu par stāžu, finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomniece Karina Ploka (JV) pauda, ka pagaidām papildu līdzekļi 2021.gadā nav plānoti un ka nepieciešams sagaidīt sākotnējos aprēķinus par nākamā gada budžeta iespējām.

Atbalstu piemaksu veikšanai pie pensijām par apdrošināšanas stāžu, kas uzkrāts līdz 1995.gada 31.decembrim, pauda deputāts Andrejs Klementjevs (S) norādot, ka tas dos apmēram 30 eiro pielikumu ievērojam skaitam pensionāru.

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) vēl plānojot turpināt diskusijas šajā jautājumā, jo organizācijai pašlaik nav viennozīmīga skatījuma par šo lietu, norādīja LPF valdes locekle Marija Balcere. Klementjevs norādīja, ka vēl pirms apmēram gada LPF vadītāja Aija Barča bija paudusi atbalstu šīm izmaiņām.

Skride un Žunna apliecināja, ka par to, kā tieši rīkoties pensionāru situācijas uzlabošanai, vēl būs jāspriež koalīcijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.