Menu
 

Pētījums: 40% aptaujāto uzskata, ka 8.martā jābūt oficiālai brīvdienai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

40% jauniešu uzskata, ka 8.marts jeb Starptautiskā sieviešu diena būtu jāpasludina par oficiālu brīvdienu visā valstī, vēl 10% aptaujāto uzskata, ka brīvdiena 8.martā jāpiešķir tikai sievietēm, savukārt 50% kategoriski noraida šādu ideju, liecina Biznesa augstskolas “Turība” veiktā aptauja.

Vairāk nekā puse jeb 55% respondentu regulāri atzīmē Starptautisko sieviešu dienu, 31% to dara vien atsevišķos gadījumos, bet 14% jauniešu nesvin šos svētkus. Atbildot uz jautājumu, ko simbolizē šie svētki, aptaujāto domas dalījās: 46% jauniešu norādīja, ka Starptautiskā sieviešu diena simbolizē dzimumu līdztiesību, 40% respondenti pauda, ka tas ir brīdis, lai sveiktu daiļo dzimumu un izceltu sieviešu skaistumu, savukārt 14% uzsvēra, ka tie liecina par vīriešu romantisko dabu.

Aptaujā tika jautāts, kāda ir vislabākā dāvana Starptautiskajā sieviešu dienā, uz ko 73% atbildēja, ka tie ir ziedi, 8% norādīja, ka 8.martā jāpasniedz paštaisīta dāvana, 6% uzsvēra, ka lielisks pārsteigums būtu biļete uz kādu kultūras pasākumu, tikai 2% aptaujāto minēja konfektes, šokolādi un citus saldumus, savukārt 11% norādīja, ka dāvanas sieviešu dienā nav nepieciešamas.

Tāpat aptaujas ietvaros tika jautāts, vai šajā dienā sievietes drīkst sveikt citas sievietes, uz ko vairums jeb 79% respondenti atbildēja apstiprinoši, bet 21% uzskata, ka apsveikumiem jābūt tikai no vīriešiem.

52% aptaujāto norādīja, ka zina šo svētku izcelsmi, savukārt 48% par to neko sīkāk nav dzirdējuši. 48% respondenti norādīja, ka svinēt vai nesvinēt, ir katra paša izvēle, 46% atbildēja, ka sieviešu diena pavisam noteikti ir jāatzīmē, bet 6% norādīja, ka tā pavisam noteikti nav svinamā diena.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.