Menu
 

Atcelti 16.martā plānotie publiskie pasākumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ organizatori atcēluši 16.martā plānotos Latviešu leģionāru dienas publiskos pasākumus Rīgā un Lestenē. Nacionālā apvienība aicina ikvienu pilsoni, kuram nav noteikti karantīnas ierobežojumi un ir laba veselība, individuāli godināt leģionārus, noliekot ziedus pie Brīvības pieminekļa un Lestenes Brāļu kapos.

Atcelts tiek iepriekš plānotais dievkalpojums Sv. Jāņa baznīcā, gājiens no Sv. Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, kā arī piemiņas pasākums Lestenes Brāļu kapos.

“Ierobežojumam rīkot publiskus pasākumus gan nevajadzētu ietekmēt katra individuālo pārliecību un gatavību godināt karavīrus – cilvēkus, kas dzīvē gājuši cauri nesalīdzināmi smagākiem pārbaudījumiem. Tādēļ līdz ar piemiņas pasākumu organizatoriem arī Nacionālā apvienība ikvienu aicina 16.martā individuāli doties nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa un Lestenes Brāļu kapos. Individuāli ziedus pie pieminekļa dosies nolikt arī Nacionālās apvienības biedri, Saeimas deputāti un jauniešu organizācijas pārstāvji,” teikts paziņojumā.

Rīkotāji aicina tos latviešus, kas leģionārus vēlas godināt Lestenes Brāļu kapos, ceļā doties individuāli – ar personīgajām automašīnām, nevis grupās un autobusos.

Kā zināms jaunais koronavīrusa veids ir īpaši bīstams cilvēkiem gados. Katrs leģionārs, viņa piederīgais, kas nu sasniedzis īpaši cienījamu vecumu, tiek lūgts rūpīgi izvērtēt to, cik droši esošajos apstākļos katram no viņiem ir doties ārpus mājas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.