Menu
 

Zīle: Ierobežojumi uz ES valstu robežām, iespējams, radīs šķēršļus arī preču apritei

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ierobežojumi uz Eiropas Savienības (ES) valstu robežām galvenokārt attiecas uz iedzīvotāju pārvietošanos, taču arī preču apritei visticamāk būs šķēršļi, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka Covid-19 izplatības radītā ārkārtas situācija ES atklāj vairākus aspektus, kurus iepriekš pat neievēroja. Kā piemēru Zīle minēja medicīnas preces, ko ES neražo, bet importē no Āzijas valstīm, tajā skaitā arī Ķīnas. "Tik kritiskā situācijā, kāda ir izveidojusies patlaban, ES saprot, ka mums pat nav tādu ražotņu, kas varētu nodrošināt ES tirgu ar nepieciešamajām medicīnas precēm," atzina Zīle.

Viņš prognozē, ka esošās ārkārtas situācijas dēļ pilnībā netiks pārtraukta tirdzniecība, taču arī kravu pārvadātājiem jārēķinās ar stingru robežu kontroli gan būs.

Runājot par pārtikas preču pieejamību, Zīle pieļāva, ka varētu būt ierobežota pieejamība atsevišķām preču grupām, ko Latvija importē, piemēram augļiem. "Par pārtikas nepieejamību gan iedzīvotājiem nevajadzētu raizēties," mierināja Zīle.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.