Menu
 

"Latvijas pasts" slēdz visas pasta nodaļas brīvdienās un saīsina darbalaikus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sakarā ar ārkārtas stāvokli un nepieciešamajiem pasākumiem koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai "Latvijas pasts" no 21.marta pārtrauc visu pasta nodaļu darbību sestdienās un svētdienās, kā arī virknei nodaļu tirdzniecības centros no 17.marta visā valstī saīsina darbalaiku.

Rīgas 27.pasta nodaļa Akadēmijas laukumā 1, kas strādā Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā, līdz 14.aprīlim tiek slēgta. "Latvijas pasts" aicina klientus izvērtēt nodaļu apmeklējuma nepieciešamību un maksimāli izmantot iespējas pieteikties pasta pakalpojumiem attālināti. 

Sestdienās un svētdienās līdz turpmākajiem lēmumiem slēgtas visas "Latvijas pasta" nodaļas visā valsts teritorijā. Savukārt no 17.marta 15 pasta nodaļām dažādos tirdzniecības centros visā valstī saīsināts darbalaiks arī darbdienās. Rīgas 27.pasta nodaļa Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā no 21.marta līdz 14.aprīlim tiek slēgta. Tā kā šai nodaļai nav piegādes funkciju, sūtījumu piegādē klientiem nekādu izmaiņu nebūs, bet tuvākā vieta citu pasta pakalpojumu saņemšanai ir Rīgas 50.pasta nodaļa Stacijas laukumā 2.

"Latvijas pasts" atgādina, ka no 16.marta stājās spēkā jauna kārtība sūtījumu uzglabāšanai pasta nodaļās – līdzšinējo 30 dienu vietā sūtījumi tiek uzglabāti 60 dienu, un šo pakalpojumu klienti var saņemt bez maksas. Līdz šim par sūtījumu uzglabāšanu pasta nodaļās ilgāk par 10 dienām no klientiem tika iekasēta pakalpojuma maksa.

Līdz ar jauno kārtību klientiem nav steidzami jāapmeklē pasta nodaļa sūtījuma saņemšanai, jo 60 dienu periodā tie netiek nosūtīti atpakaļ izsūtītājam un bez maksas glabājas nodaļā. "Latvijas pasts" aicina klientus izmantot šo iespēju un neapmeklēt pasta nodaļas, ja sūtījumos nav steidzamu dokumentu vai akūti nepieciešamu preču, tādējādi palīdzot samazināt apmeklētāju plūsmu nodaļās. 

Lai nebūtu jāuzkavējas pasta nodaļā, "Latvijas pasts" aicina maksimāli izmantot uzņēmuma mobilās lietotnes iespējas, kas ļauj pakalpojumiem pieteikties attālināti un nodaļā ierasties tieši uz sava pakalpojuma saņemšanu, kā arī pāradresēt ienākošos reģistrētos sūtījumu uz kādu no "Latvijas pasta" pakomātiem. Attālināti pieteikties pakalpojumiem iespējams 86 lielākajās un noslogotākajās pasta nodaļās visā Latvijā.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.