Menu
 

Aicina iedzīvotājus pārskatīt interneta lietošanas paradumus tīkla pārslodzes novēršanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Satiksmes ministrija (SM) aicina pārskatīt savus interneta lietošanas paradumus, lai ārkārtējās situācijas laikā, kad liela daļa sabiedrības strādā vai mācās attālināti, neveidotos tīkla pārslodze, informēja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Ministrijā norādīja, ka līdz ar kraso jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojumu visā pasaulē, arī Latvijā, saudzējot savu un citu veselību, daudzos uzņēmumos priekšroka tiek dota darbam un mācībām attālināti - ar interneta starpniecību. Pašreiz desmitiem tūkstošu darbinieku vienlaikus savu mācību vai darba dzīvi ir pilnībā pārnesuši no izglītības iestādēm un birojiem, kas aprīkoti ar jaudīgu internetu, uz saviem mājokļiem.

SM atgādināja, ka šībrīža situācijā, kad Latvijā būtiski pieaudzis interneta patēriņš un datu pārraides tīklu noslodze, tā darbības nepārtrauktības nodrošināšanai ikvienam jāpārskata savi interneta lietošanas ikdienas paradumi. 

Patlaban datu pārraides tīkla veiktspēja ir vitāli svarīga valstij nozīmīgu procesu organizēšanā, tādēļ SM kopā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) un SIA "Latvijas mobilais telefons" ekspertiem aicina lietot internetu sociāli atbildīgi, atceroties, ka tas šobrīd ir galvenais darba un mācību instruments simtiem tūkstošu Latvijas iedzīvotāju.

Jau vēstīts, ka no piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Kā aģentūrai LETA iepriekš apliecināja telekomunikāciju operatoru pārstāvji, līdz ar Covid-19 pandēmijas dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju būtiski augusi interneta datu plūsma. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.