Menu
 

Latvijas Olimpiskā komiteja prasīs skaidrojumus no SOK par Tokijas olimpisko spēļu norisi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) gatavo oficiālu vēstuli Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK), prasot skaidrojumu saistībā ar gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm, ņemot vērā Covid-19 radīto ietekmi. LOK savā vēstulē aicinās SOK nekavēties ar lēmuma pieņemšanu par olimpisko spēļu norisi un kvalifikāciju, lai sportisti varētu koriģēt treniņu procesu.

“Esam sazinājušies ar vairāk kā pusi no Latvijas olimpiskās komandas “Tokija 2020” kandidātiem un pārstāvēto sporta veidu federāciju pārstāvjiem”, stāsta LOK prezidents Aldons Vrubļevskis (att.). “Esam noskaidrojuši šo sportistu viedokli un jautājumus, uz kuriem mums ir nepieciešamas atbildes pēc iespējas ātrāk – kad notiks Tokijas olimpiskās spēles, kā tiks organizēta kvalifikācija un atlase?”

“Šobrīd no 37 Latvijas olimpiskās komandas “Tokija 2020” kandidātiem 22 atrodas Latvijā, bet 15  - ārzemēs”, atklāj LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. “LOK turpinās ļoti rūpīgi, atbildīgi un vispusīgi vērtēt ar Covid-19 saistītos riskus, sportistiem turpinot treniņu procesu. Nav augstākas prioritātes par mūsu atlētu, viņu  ģimeņu veselību un sabiedrības drošību. Uzskatu, ka lēmums par olimpisko spēļu Tokijā norises laika pārcelšanu ir jāpieņem iespējami ātri.”

Vairākas Latvijas vasaras olimpisko sporta veidu federācijas ir sagatavojušas priekšlikumus kvalifikācijas procesa pilnveidošanai, LOK tos nosūtīs SOK un konsekventi atbalstīs, nodrošinot mūsu olimpiskās komandas interešu aizstāvību kvalifikācijas sistēmu izmaiņu procesā, ievērojot Godīgas spēles principus.

LOK apzinās, ka šī situācija jau radījusi finansiālos zaudējumus un prasīs papildus izdevumus, līdz ar to aicinās SOK izskatīt jautājumu par papildus finansiālā atbalsta sniegšanu nacionālajām Olimpiskajām komitejām pirms olimpiskajām spēlēm Covid-19 radīto seku mīkstināšanai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.