Menu
 

Video: Kā operdziedātāji uztur sevi formā

  • Autors:  Irbe Treile, Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Pirms neilga laika ar saviem treniņiem mājās un dabā iepazīstināja Latvijas Nacionālā baleta mākslinieki. Arī Latvijas Nacionālās operas solisti vingrinās vokāli un fiziski, ar nepacietību gaidot, kad atkal varēs tikties ar koncertmeistariem, pedagogiem, diriģentiem, skatuves partneriem, orķestra māksliniekiem un, protams, skatītājiem. Uz jautājumu "Kā operdziedātājam tagad uzturēt sevi formā", atbild Latvijas Nacionālās operas solisti.

Soprāns Inga Šļubovska-Kancēviča: "Operdziedātāji šobrīd ir lieliskā formā – paēduši, izgulējušies un tagad varētu dziedāt ar lielāko prieku un sparu. Es katru dienu stundiņu izvingrinos, izdziedos mežā un parkā. Pēc tam dažkārt no tālienes atskan aplausi. Aizsūtu video radiem, kuri atsūta pretī video, kā viņi aplaudē. Galvenais ir uzturēt dienas režīmu."

Soprāns Evija Martinsone: "Lai uzturētu sevi formā, vajadzīgs labs miegs, svaigs gaiss un disciplīna."

Mecosoprāns Laura Grecka: "Uzturēt formu man nozīmē pilnveidoties. Es to daru, skatoties lekcijas par filosofiju un psiholoģiju. Katru otro dienu izkustos ar jogu vai vingrojumu kompleksu. Un, protams, izkustinu balsi un nodziedu kādu āriju, kas tanī mirklī man sirdij tuvāka. Tagad ir īstais laiks, lai integrētu sevī jaunus ieradumus. Man ir laiks apzināti sevi pavērot gan ikdienā, gan arī attiecībā uz dziedāšanu. Tādēļ man ir sajūta, ka nevēlamie ieradumi sāk pakāpeniski atkāpties, dodot vietu jauniem, vēlamiem ieradumiem."

Bass Krišjānis Norvelis: "Dziedātājs daudz var mājās darīt – vingrināties, dziedāt, mācīties vokālās partijas. Ierakstos ir pieejami daudzi orķestra pavadījumi bez balss, tos var izmantot. Šis ir vērtīgs laiks – sev un savai tehnikai. Laiks pastrādāt ar sevi, pameklēt ko jaunu, saprast, kādā tehniskā situācijā esmu."

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.