Menu
 

Dziesmu un deju svētku pārcelšana neietekmēs Mežaparka estrādes būvniecības termiņus

  • Autors:  LETA
Foto - LETAs arhīvs Foto - LETAs arhīvs

Lēmums pārcelt XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus uz 2021.gadu neietekmēs Mežaparka Lielās estrādes būvniecības termiņus, norādīja Rīgas domes pārstāve Baiba Gailīte.

Viņa sacīja, ka būvdarbi turpināsies tāpat kā iepriekš un tos ir plānots pabeigt līdz 18.jūnijam.

Vienlaikus kopā ar estrādes arhitektiem plānots pārrunāt nākamā posma darbu apjomus, lai saprastu, vai gada laikā ir iespējams sākt un vismaz daļēji pabeigt arī daļu no trešās kārtas būvdarbiem.

"Plānojam apzināt nepieciešamo trešās kārtas darbu apjomu, lai saprastu, vai varam kaut ko šajā laikā izdarīt un vai ir tam nepieciešamais finansējums," sacīja Gailīte, norādot, ka informācija tiks apkopota tuvāko nedēļu laikā.

Kā ziņots, XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki pārcelti, izvērtējot visus Covid-19 radītos riska faktorus un konsultējoties ar diasporas latviešiem.

Bija plānots, ka svētki notiks šovasar no 6.jūlija līdz 12.jūlijam.

Jau ziņots, ka Mežaparka Lielās estrādes otrās kārtas pirmā posma būvdarbus par 40,123 miljoniem eiro veic pilnsabiedrība "LNK, RERE".

Lai nodrošinātu Skolēnu dziesmu un deju svētku norisi 2020.gadā, arhitektiem tika uzticēts estrādes atjaunošanas otro kārtu sadalīt posmos - B1 un B2. Otrās kārtas pirmajā posmā tiks realizēta pašas estrādes izbūve, bet otrajā paliks saimniecisko ēku un biroja ēku izbūve, kā arī teritorijas labiekārtošana.

Otro atjaunošanas posmu - jaunas estrādes būvniecību - plānots pabeigt līdz 2020.gada 18.jūnijam, pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Pēdējo posmu bija plānots pabeigt 2023.gadā, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150.gadadienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.