Menu
 

Valsts policija sabiedriskās kārtības nodrošināšanā sāk iesaistīt motoekipāžas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai efektīvāk sekotu līdzi Covid-19 krīzes dēļ noteikto ierobežojumu ievērošanai, Valsts policija (VP) jau aprīļa sākumā sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā sākusi iesaistīt motoekipāžas, liecina VP paziņojums tīmekļa vietnē "Facebook". 

VP aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību - ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas.

Vienlaikus VP aicina ievērot vairākus preventīvus nosacījumus arī motobraucējiem, kuri pavasarī atsāk motosezou.

Policija atgādina, ka jau pirms jaunās sezonas sākšanās motociklu vadītājiem ir īpaši jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Tāpat policija aicina motobraucējus atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī nebūt pārgalvīgiem un nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā.

VP uzsver, ka nedrīkst aizmirst par savu drošību, tāpēc aicina izvēlēties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.

Kā norādīts VP paziņojumā, arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriezīsies motocikli. Ņemot vērā, ka sezona ir tikko sākusies un daži autovadītāji ir pieraduši piedalīties ceļu satiksmē bez mototransporta klātbūtnes, autovadītājiem tagad jābūt īpaši uzmanīgiem un jāskatās divreiz.

Kā ziņots, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Tiek pieļauta iespēja nepieciešamības gadījumā ārkārtējo situāciju pagarināt uz ilgāku laiku.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.