Menu
 

Mūžība devusies literatūrzinātniece un teātra kritiķe Silvija Radzobe

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

69 gadu vecumā mūžība devusies literatūrzinātniece un teātra kritiķe Silvija Radzobe, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo Latvijas Televīzijas Ziņu dienests.

Radzobe dzimusi 1950.gadā un bija latviešu teātra kritiķe, teātra zinātniece un vēsturniece, rakstniece, Latvijas Zinātņu Akadēmijas korespondētājlocekle un Latvijas Universitātes profesore.

Kopumā viņa publicējusi vairāk nekā 500 recenziju un rakstu, kļūstot par vienu no vadošajām teātra kritiķēm Latvijā. Viņa pētījusi Aleksandra Čaka daiļradi, sarakstījusi apceri "Brošūra par manu naidu" un pētījumu ""Kosmopolītu" lieta un Aleksandrs Čaks".

Radzobe 2007.gadā saņēmusi Baltijas Asamblejas balvu par kolektīvā pētījuma "Teātra režija Baltijā" vadīšanu, kā arī 2020.gadā saņēma Normunda Naumaņa Gada balvu kritikā.

Radzobe bijusi almanaha "Teātris un dzīve" sastādītāja, monogrāfijas "Latvijas teātris. 70.gadi" un "Latvijas teātris.80.gadi" līdzautore, kā arī pēc viņas iniciatīvas un viņas vadībā tapis kolektīvais pētījums "20.gadsimta teātra režija pasaulē un Latvijā".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.