Menu
 

Ārkārtējās situācijas laikā pasta sūtījumu saņemšanas faktu pastnieki fiksēs elektroniski

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: "Latvijas pasts" Foto: "Latvijas pasts"

Lai pasta sūtījumu izsniegšana ārkārtējās situācijas laikā būtu droša, vienkāršo, ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu saņemšanas faktu pastnieki fiksēs elektroniski.

23.aprīlī Ministru kabinets (MK) apstiprināja pēc Satiksmes ministrijas iniciatīvas izstrādātos grozījumus noteikumos par prasībām vienkāršo, ierakstīto un apdrošināto pasta sūtījumu izsniegšanai, informē Satiksmes ministrijā. Apstiprinātie grozījumi paredz, ka ārkārtējās situācijas laikā pasta darbinieks pēc sūtījuma saņēmēja identificēšanas un sūtījuma izsniegšanas drīkst apstiprināt reģistrēta sūtījuma izsniegšanas faktu sūtījumu apstrādes sistēmās bez sūtījuma saņēmēja paraksta. Sūtījuma izsniegšanas fakta apstiprināšana tiek nodrošināta dokumentāli vai elektroniski.

“Reģistrēto sūtījumu piegāde paredz sūtījuma izsniegšanu klientam rokās pret parakstu. "Latvijas pasta" gadījumā klienti parakstījās pastniekiem izsniegtajās mobilajās viedierīcēs. Saskarsmes samazināšanai un maksimālai risku novēršanai līdz ārkārtējās situācijas beigām mūsu pastnieki turpinās reģistrētos vēstuļu korespondences sūtījumus izsniegt klientiem personiski, bet piegādes faktu paši fiksēs mobilajās viedierīcēs, lai tas nebūtu jādara klientam,” norāda "Latvijas pasta" valdes locekle Anda Ozola.

Šāda reģistrēto sūtījumu piegādes fiksēšanas sistēma ārkārtējās situācijas apstākļos ir ieviesta arī citās valstīs, piemēram, Austrijā, Beļģijā, Itālijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Polijā un Vācijā, norāda ministrijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.