Menu
 

Zemessardze kopā ar Valsts policiju veiks apmācības Siguldā, Saulkrastos, Olainē un Salaspilī (papildināta)

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zemessardzes arhīvs Foto - Zemessardzes arhīvs

No 1. līdz 4. maijam Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes 27.kājnieku bataljona zemessargi kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policistiem trenēs kopēju patrulēšanu Siguldā un Saulkrastos, turpinot Zemessardzes spēju pārbaudi vīrusa Covid–19 izplatības ierobežošanā.

Zemessardzē pavēstīja, ka mācību laikā zemessargi un policisti trenēs savstarpējās sadarbības procedūras un sakaru līdzekļu savietojamību, ziņojumu un koordinācijas kārtību, lai būtu gatavi kopēju patruļu veikšanā, ja radīsies tāda nepieciešamība. Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās instrukcijas un karavīri un zemessargi izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, ja situācija to pieprasīs.

Saulkrastos būs redzama zemessargu un policistu kopēja patruļa, kas neierobežos iedzīvotāju un autotransporta kustību. Zemessargi kopā ar policistiem pārvietosies ar 6x6 bezceļa transportlīdzekļiem. Savukārt Siguldā zemessargi kopā ar policistiem trenēsies patrulēt gan ar policijas transportlīdzekļiem, gan kājām.

Savukārt Zemessardzes 1.Rīgas brigādes karavīri un zemessargi, kopā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvjiem turpinās kopīgas apmācības Rīgā, Salaspilī un Olainē.

Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas. Karavīri un zemessargi izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, ja situācija to pieprasīs.

Zemessargi aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, zemessargus un karavīrus formas tērpos.

Zemessardzes gatavības pārbaudes sadarbībai ar valsts un pašvaldības institūcijām notikušas vairākkārt, sniedzot pārliecību, ka Zemessardze ir gatava un nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu Covid-19 ierobežošanā. Piemēram, Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde var nodrošināt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu ar teltīm, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Saulkrastu un Siguldas novadi ietilpst Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljona atbildības teritorijā, līdzās Amatas, Cēsu, Inčukalna, Jaunpiebalgas, Vecpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Limbažu, Krimuldas, Sējas un daļai Salacgrīvas novada.

(papildināta ar 4.-5.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.