Menu
 

Kultūras ministrs: Latvija ir izvēlējusies piesardzīgu taktiku un apmeklētāju skaita ierobežojumus atceļ uzmanīgi

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Latvija ir izvēlējusies piesardzīgu taktiku un apmeklētāju skaita ierobežojumus atceļ uzmanīgi, runājot par iespējām palielināt apmeklētāju skaitu publiskos pasākumos, aģentūrai LETA sacīja Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

LETA jau vēstīja, ka saskaņā ar Igaunijas valdības krīzes pārvarēšanas komitejas 12.maija lēmumu, Igaunijā no 1.jūlija atļauti publiskie pasākumi, ievērojot noteiktus apmeklējuma ierobežojumus, proti, brīvdabas pasākumu var apmeklēt līdz 1000 personām, un iekštelpu pasākumu apmeklētāju skaits nedrīkst būt lielāks par 500 personām.

Kultūras ministrs uzsvēra, ka katra valsts, mazinot ierobežojumus, iet savu ceļu, ņemot vērā vairākus faktorus - gan medicīnas sistēmas kapacitāti, gan jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības gaitu.

"Nevienam nav gatavas receptes vai garantiju par turpmāko. Latvija ir izvēlējusies piesardzīgu taktiku, balstoties epidemiologu rekomendācijās un publisko pasākumu apmeklētāju skaita ierobežojumus atceļ ļoti uzmanīgi. Jāvēro, kā situācija attīstīsies Latvijā un pasaulē, tad arī varēs nonākt pie lēmumiem ierobežojumu mazināšanā pie mums," skaidroja ministrs.

LETA iepriekš jau rakstīja, ka Igaunijā publiski pasākumi var notikt no jūlija. Tādēļ, piemēram, festivāls "Tallin Music Week" notiks iecerētajā laikā no 26. līdz 30.augustam.

Savukārt Latvijas valdība ārkārtējo situāciju valstī pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.