Menu
 

Autokinoseansu un autokoncertu organizatori drīkstēs piedāvāt iegādāties ēdienus un dzērienus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

No 22.maija spēkā stājušies grozījumi kultūras ministra izdotajā rīkojumā, ar kuru autokinoseansu un autokoncertu organizatoriem atļauts šo publisko kultūras pasākumu vietās nodrošināt dzērienu un ēdienu tirdzniecību, produktu pasūtīšanu un samaksu nodrošinot tiešsaistē, savukārt ēdienu un dzērienu piegādi bezkontakta veidā – individuāli uz katru no vieglajām automašīnām.

Autokinoseansu un autokoncertu pasākumu apmeklētāji pasūtītos pārtikas produktus no pasākuma rīkotāja saņems ar individuālu piegādi uz automašīnu; piegādātie ēdieni un dzērieni saņemami, atverot automašīnas logu; izkāpt no mašīnas nav atļauts, informē Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Jau ziņots, ka apmeklēt autokinoseansus vai autokoncertus atļauts vien ar vieglajām automašīnām, vienā automašīnā drīkst atrasties viens cilvēks vai vienas mājsaimniecības locekļi, pasākuma organizatoram jānodrošina divu metru distance starp automašīnām. Pasākumu apmeklētājiem nav atļauts izkāpt no automašīnām, izņemot labierīcību apmeklēšanu, nav atļauts atvērt logus, izņemot vēdināšanas režīmu un no 22.maija arī lai saņemtu pasākuma organizatora piegādātus ēdienus un dzērienus. Biļešu, ēdienu un dzērienu iegāde uz autokinoseansiem un autokoncertiem nodrošināma internetā.

Tāpat ziņots, ka Ministru kabinets lēma no šā gada 12.maija atļaut publisku pasākumu, tostarp kultūras pasākumu, organizēšanu gan iekštelpās, gan ārtelpās, vienlaikus nosakot sociālās un fiziskās distancēšanās pasākumus un pasākumu norises vietu dezinficēšanas prasības, kas kultūras nozarē noteiktas ar kultūras ministra rīkojumu (t.s. sanitārie protokoli).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.