Menu
 

Apdrošinātājs: Piektā daļa strādājošo vēlas atgriezties birojā, trešdaļa labprāt turpinātu darbu no mājām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Situācija ar Covid-19 izplatības kontrolēšanu Eiropā sniedz zināmu cerību, ka mēs drīzumā varētu atgriezties pie ierastākas dzīves. Lai noskaidrotu savu darbinieku viedokli par darbu birojā vai mājās, “If Apdrošināšana” Baltijas valstīs veica iekšēju aptauju par to, kur darbinieki dotu priekšroku strādāt īstermiņā un ilgtermiņā. Dažu dienu laikā teju 900 darbinieku jeb gandrīz viss personāls atbildēja uz aptaujas jautājumiem.

Aptauja Latvijā liecina, ka uzreiz, nekavējoties steidzamu vajadzību atgriezties biroja darbā izrādīja 20%, bet 34% atbildēja, ka tuvākajā laikā neizjūt nekādu vajadzību atgriezties birojā un labprāt turpinātu darbu no mājām. Savukārt apmēram puse darbinieku vēlas kombinēt darbu birojā ar darbu no mājām, kur daļai būtu vēlme būt birojā 2-3 dienas nedēļā, bet dažiem pietiktu ar vienu dienu nedēļā vai pat 2-3 dienām mēnesī.

"Biežāk minētie iemesli, lai atgrieztos birojā, ir nepietiekami ergonomiski darba apstākļi mājās, grūtības koncentrēties, mājinieku, īpaši mazu bērnu, klātbūtne, kā arī trokšņainā atmosfēra. Nepietiekams tehniskais nodrošinājums, vai vājš interneta savienojums savukārt bija reti minēts iemesls. Jāatzīst gan, ka pirmajās dienās, kopš “steidzīgajiem” darbiniekiem tika sniegta iespēja atgriezties biroja darbā, birojs joprojām bija kluss, varētu pat teikt – tukšs. Tas liek domāt, ka daudziem ir svarīga šī biroja apmeklēšanas iespēja, pat tad, ja tā netiek uzreiz aktīvi izmantota," rezultātus komentēja “If Apdrošināšanas” Personāla daļas vadītāja Latvijā Žanna Upeniece.

Viņa norāda, ka normāls darbs nākotnē būs tāds, kas piedāvās elastību, apvienojot darbu birojā un mājās, nezaudējot darba produktivitāti. Tas nozīmēs papildu iespējas un papildu atbildības gan darba devējam, gan darba ņēmējam. Darbiniekam tā būs iespēja iegūt labāku darba un privātās dzīves balansu, kā arī labāk izmantot savu enerģiju un produktīvās diennakts stundas. Savukārt darbinieku atbildība būs pašdisciplīna, papildus plānošana, pūļu pielikšana labu sadarbību uzturēšanai ar kolēģiem klātienē un neklātienē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.