Menu
 

Jēkaba katedrāles zelta gaiļa kapsulā ievieto vēstījumu ar lūgšanu par Latviju un Eiropu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Turpinot 1982.gada 25.jūlijā Rīgas Svētā katedrāles zelta gailī ievietotās kapsulas vēstījuma tradīciju, Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs trešdien ievietoja kapsulā vēstījumu, kurā bija iekļauts viņa komentārs par šajos gandrīz četrdesmit gados notikušo, daži statistikas dati par Baznīcas situāciju Latvijā, kā arī lūgšana par Latviju un Eiropu.

Kā pavēstīja Latvijas Romas katoļu Baznīcas Informācijas centrā, vēstījumā arhibīskaps norādīja to, ka šajā laikā Latvija ir atguvusi neatkarību, to ir apmeklējuši divi pāvesti, kā arī attīstījusies laba ekumeniskā sadarbība, kas vainagojusies ar Eiropas Tezē dienām 2016.gada nogalē.

Tāpat viņš uzskaitīja dažādās katoliskās izglītības struktūras, kas šajā laikā attīstījušās, svētceļojumu tradīcijas atjaunošanos, katoliskās radio stacijas "Radio Marija Latvija" un labdarības organizācijas "Caritas Latvija" nodibināšanu.

Vēstījuma galvenais akcents bija tajā iekļautā lūgšana par Latviju un Eiropu. Tajā arhibīskaps atzina, ka Eiropas kontinentu šobrīd apdraud un nomoka koronavīruss un praktiskais materiālisms, kā arī Eiropas tautās "no jauna sāk augt atsvešinātības un savstarpējā aizdomīguma sēkla".

Tāpēc viņš lūgšanas tekstā izteica cerību par Eiropu, kas ir balstīta cilvēciskās un mūžīgās vērtībās un kas "spēj panākt etnisku un ekumenisku izlīgumu, gatava pieņemt citādo un respektē katra cilvēka cieņu". Arhibīskaps lūgšanas noslēgumā izteica lūgumu par sabiedrības spēju ar paļāvību lūkoties nākotnē un dot savu ieguldījumu Eiropas un Latvijas garīgajā atdzimšanā.

Kā vēstījumā norādīja Rīgas arhibīskaps, katoļticīgo skaits Latvijā ir ap 400 tūkstošiem, kas veido aptuveni 20% no Latvijas kopējā iedzīvotāju skaita. Rīgas arhidiecēzē ir 75 draudzes un misijas punkti. Latvijā kalpo 160 priesteru, no kuriem 60 kalpo Rīgas arhidiecēzē. 19 no viņiem ir ārvalstu misionāri. Latvijā ir simt klostermāsu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.