Menu
 

Foto: Jurģi Zemessardzes 27.kājnieku bataljonam

  • Autors:  Evija Streiča
Foto - Zemessardze Foto - Zemessardze

Zemessardzes 27.kājnieku bataljons 26.jūnijā piedzīvoja trešos jurģus, bataljona štābam pārceļoties uz jaunām telpām Cēsīs, militārajā bāzē “Pipariņi”.

Štāba ēkas atklāšanas ceremonijā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Viesturs Bubucis, Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes štāba priekšnieks pulkvežleitnants Guntars Strazdītis, aicinātie viesi, bataljona karavīri un zemessargi.

Namatēvs, Zemessardzes 27. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis savā uzrunā atgādināja, ka pārcelšanās pozitīvais rezultāts ir daudzu cilvēku nopelns: “Paldies visiem par ieguldījumu, sākot no plānošanas, atļauju saņemšanas, projekta aizstāvēšanas, beidzot ar šīs skaistās ēkas renovāciju."

Viņš atgādināja, ka bataljona pirmssākumos neilgu laiku tas atradās Cēsīs, Gaujas ielā, un 29 gadus – Valmieras ielā. "Šeit telpas ir atbilstošas mūsu bataljona štāba personālam,” sacīja bataljona komandieris.

NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzrunās norādīja, ka šī ir tikai neliela daļa no lielā attīstības projektu klāsta, kas četru gadu laikā tiks paveikts Zemessardzes infrastruktūras attīstībā. Līdz 2023. gadam Zemessardzes infrastruktūras attīstības ietvaros plānots visā valstī kopumā izbūvēt 42 jaunus objektus. Viesi vēlēja stiprus sargus mūsu zemei un svētību jaunajai ēkai, lai tā ir kā laba lieta Zemessardzes nodomu pildīšanai.

Bataljona iepriekšējā izvietojuma vietā Cēsīs, Valmieras ielā 8, atradīsies bataljona rotu atbalsta punkts, saglabājot pieejamību sabiedrībai un ļaujot efektīvāk pildīt bataljona administratīvās funkcijas, piemēram, sniedzot iespēju iedzīvotājiem pievienoties Zemessardzei.

Šobrīd ir realizēta būvniecības pirmā kārta – renovēta ēka bataljona štāba izvietošanai un darbības nodrošināšanai. Kopumā paredzētas vēl trīs kārtas.

Kā portālam sargs.lv norāda bataljona komandieris pulkvežleitnants Normunds Zaviļeiskis, tad “Pipariņos” paredzēts izbūvēt daudzus citus nepieciešamos objektus. Tas nozīmē, ka visai Zemessardzes 27. bataljona kaujas vienībai ar laiku būs jāpārvācas uz šejieni. Šobrīd šajā procesā ir sperts tikai pirmais solis, atzina N. Zaviļeiskis.

Līdz šim militārajā bāzē “Pipariņi” notika militārā apmācība un nākamajos gados paredzēta militārās bāzes “Pipariņi” turpmāka attīstība.

Šo bāzi izmantos arī Siguldas puses zemessargi, jo Sigulda un Siguldas novads ir viens no Zemessardzes 27. kājnieku bataljona atbildības teritorijām, līdzās Krimuldas, Inčukalna, Sējas, Limbažu,  Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Jaunpiebalgas, Vecpiebalgas, Cēsu, Amatas, Līgatnes, Saulkrastu un Salacgrīvas novadiem.

Paralēli joprojām savu darbību turpinās Siguldā, Raiņa ielā 3 Zemessardzes 27. kājnieku bataljona rotas atbalsta punkts, dodot iespēju Siguldas un apkārtējo novadu iedzīvotājiem  pieteikties dienestam Zemessardzē. Lai pieteiktos dienestam, var zvanīt uz Rotas atbalsta punktu Siguldā, komandierim kapteinim Tālivaldim Skujam pa tālruni 26132457.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.