Menu
 

Jūrmalā un Tukumā vienā dienā nodotas gandrīz 16 tonnas riepu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē “AJ Power Recycling” vides akcijas “Dod riepām otru dzīvi” ietvaros aicināja iedzīvotājus bez maksas nodot nolietotās vieglo automašīnu riepas. Vienas dienas laikā Jūrmalā un Tukumā nolietotās riepas nodeva aptuveni 450 autovadītāju, kas kopā veidoja gandrīz 16 tonnas nolietoto vieglo automašīnu riepu.

27.jūnijā vides akcija “Dod riepām otru dzīvi” sākās Jūrmalā, kur pie atkritumu laukuma “Piejūra” jau agrā rītā bija vērojama rinda autovadītāju, informē “AJ Power” uzņēmumu grupas komunikācijas konsultante Gita Deniškāne. Jūrmalā līdz plkst. 13.00 tika nodots teju tūkstotis riepu. Nākamajā pieturā – Tukumā – aktivitāte saglabājās augsta un četru stundu laikā tika nodotas teju 800 riepas jeb vairāk nekā septiņas tonnas. Līdz šim kampaņas norises laikā trīs nedēļās – Jelgavā, Bauskā, Baldonē, Ogrē, Jūrmalā un Tukumā – kopā ir savāktas aptuveni 60 tonnas riepu.

“AJ Power Recycling” vadītāja Solveiga Grīsle: “Akcijas mērķis ir veicināt cilvēku informētību par to, kur un kā var nodot riepas pārstrādei ikdienā, lai tas nenotiktu tikai reizi gadā. Tas, ko redzam visās pilsētās, kur norisinās akcija, – iedzīvotāji nodod četras riepas bez maksas un labprāt piemaksā par riepām, kuras vēlas nodot papildus. Tas pierāda, ka problēma nav tā, ka par riepu nodošanu ir jāmaksā, bet tā, ka neesam riepu nodošanu šķirošanas laukumos padarījuši par savu ikdienu.”

Vides akcija “Dod riepām otru dzīvi” norisinās trešo gadu, un to organizē “AJ Power Recycling” sadarbībā ar partneriem – “Scania Latvia”, “Schwenk Latvija”, “Schmitz Cargobull”, “Bridgestone” un “Goodyear”. Akciju informatīvi atbalsta “JCDecaux”. Vairāk informācijas par akciju skatīt tīmekļvietnē www.ajpower.lv.

G.Deniškāne norāda, ka Jūrmalas un Tukuma iedzīvotāji arī turpmāk ir aicināti apmeklēt šķirošanas laukumus, lai godīgā veidā atbrīvotos gan no nolietotajām riepām, gan citiem šķirojamajiem atkritumiem. Vairāk informācijas par šķirošanas iespējām: www.piejuraatkritumi.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.