Menu
 

Kam noteikti jāpievērš uzmanība, iegādājoties dārza mēbeles?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto: unsplash.com, pexels.com, pixabay.com Foto: unsplash.com, pexels.com, pixabay.com

Kuram gan nepatīk izbaudīt laisku atpūtu savā piemājas vai vasarnīcas dārzā, vai ne? Tomēr, lai atpūta tiktu izbaudīta par visiem 100%, dārzā jābūt arī atbilstošām dārza mēbelēm. Kā tās izvēlēties? To noskaidrosim jau tūlīt!

Dažādiem mērķiem – dažādas mēbeles

Teiciens “Vienam māte, otram meita, citam – kleita” savā ziņā attiecināms arī uz dārza mēbelēm – tām ir tik daudz un dažādi veidi, ka no sākuma Tev jāsaprot, kāda veida mēbeles savā dārzā vēlies redzēt. Laiskai atpūtai horizontālā stāvoklī lieti noder sauļošanās krēsls jeb zvilnis, kā arī dīvāns. Savukārt, ja dārzā grasies rīkot ballītes, neatņemama sastāvdaļa, protams, būs galds un krēsli vai soli. Ja nevēlies lauzīt galvu par to, kuri krēsli piestāvēs un izmēru ziņā saderēs ar konkrētu galdu, izvēlies mēbeļu komplektu! Dārza nojume savukārt pasargās no saules stariem; atsevišķas nojumes ļauj patverties arī no spēcīgām vēja brāzmām un lietus.

Nozīme ir arī mēbeļu izmēram


Protams, ja dārza platība ir ļoti liela, kā arī mājā vai saimniecības ēkā ir daudz brīvas vietas, par mēbeļu izmēru vari neuztraukties, taču pretējā gadījumā noteikti pārliecinies, vai noskatītās dārza mēbeles (vai to komplekts) iederēsies tām paredzētajā vietā. Tāpat nevar aizmirst par mēbeļu uzglabāšanu, tāpēc Tev jābūt drošam, ka gada aukstajos un mitrajos mēnešos dārza mēbelēm atradīsies pietiekoši daudz vietas, lai tās novietotu iekštelpās. Ja uzglabāšanas vieta ir ļoti ierobežota, lūkojies saliekamo mēbeļu virzienā.

No materiāla atkarīga ne tikai mēbeļu izturība, bet arī to kopšana

Daudzi cilvēki savam dārzam izvēlas koka mēbeles – to galvenā priekšrocība noteikti ir elegantais izskats, tomēr jārēķinās, ka koks var būt visai kaprīzs, proti, šādas mēbeles pareizi jākopj un jāapstrādā, kā arī jāuzglabā. Pretējā gadījumā tās var sākt pūt, vērpties un plaisāt, kā arī mainīt krāsu. Plastmasas mēbeles izceļas ar savu ļoti nelielo svaru un ērto kopšanu, kā arī zemo cenu, bet vējainākā laikā tās var tikt apgāztas. No metāla izgatavotas mēbeles izceļas ar savu pamatīgumu, kā arī ilgo mūžu; tās gan regulāri jāpārbauda, jo ūdens ietekmē var sākt rūsēt. Alumīnijs savukārt ir materiāls, kas ir ļoti vienkārši kopjams, viegls un nerūsē, taču – arī mazāk izturīgs par, piemēram, tērauda mēbelēm.

Ņem vērā arī krāsu un izskatu


Dārza mēbeles tiek izgatavotas neskaitāmās dizaina variācijās – sākot ar ļoti atturīgām mēbelēm, kas iederēsies teju ikvienā dārzā, un beidzot ar ļoti košiem un izteiksmīgiem variantiem, kuri izcelsies un vienaldzīgu neatstās nevienu Tava dārza apmeklētāju. Lai mēbeles iederētos tieši Tavā dārzā, pārliecinies, ka tās piestāv apkārt esošajiem objektiem un ēkām. Tāpat nav vērts nedaudz ietaupīt, izvēloties dīvānu vai jebkuru citu mēbeli, kas maksā nedaudz mazāk, taču Tev nepatīk. Ietaupījumu izjutīsi vien īsu brīdi, taču mēbele kalpos vairākus gadus!

Arī Tavam dārzam nepieciešami uzlabojumi jaunu dārza mēbeļu izskatā? Nekādu problēmu! Dārza mēbeles, nojumes un viss pārējais, kas lieti noderēs Tavam dārzam, atrodams viedveikalā 1a.lv – Tev tikai atliek izvēlēties nepieciešamās preces, un par pārējo parūpēsies 1a.lv speciālisti!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.