Menu
 

Valsts presidents Ikšķilē: Pārāk daudz cilvēku iet bojā uz ūdens, to nedrīkstam pieļaut

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits piektdien Ikšķilē tikās ar biedrības “Peldēt droši” dibinātāju Zani Gemzi un Latvijas Peldēšanas federācijas prezidentu Aivaru Platonovu, lai pārrunātu dramatisko situāciju, kas izveidojusies, cilvēkiem zaudējot dzīvību, atpūšoties pie ūdens.

Saruna notika biedrības “Peldēt droši” rīkotajā nometnē Ikšķiles pludmalē ar mērķi vērst dažādu atbildīgo institūciju un arī visas sabiedrības uzmanību pārmaiņu nepieciešamībai. Valsts prezidents atzīmēja, ka arī no savas puses pievērsīs amatpersonu uzmanību šim jautājumam, pārrunājot to vispirms ar Ministru prezidentu. Šobrīd Latvija ierindojas pirmajā vietā Eiropas Savienībā pēc bojā gājušo skaita uz ūdens, atgādina Valsts prezidenta kancelejā.

“Pārāk daudz cilvēku sava dulluma, paviršības un neuzmanības dēļ iet bojā uz ūdens, un to mēs nedrīkstam pieļaut. Es aicinu arī visas skolas, pašvaldības un ministrijas gādāt par to, lai bērni jau skolā apgūtu peldētprasmi. Ir ārkārtīgi svarīgi jau no mazotnes saprast, ko nozīmē droša peldēšana,” pēc tikšanās sacīja Egils Levits.

Tāpat prezidents īpaši vērsās pie ģimenēm, aicinot būt piesardzīgiem un rūpēties vienam par otru: “Mīļie vecāki, uzmaniet savus bērnus arī tad, ja šķiet, ka viss ir kārtībā, viss ir it kā droši. Un, mīļie bērni, ja jums šķiet, ka jūsu vecāki rīkojas nepareizi, pārgalvīgi, aizrādiet viņiem to! Aicinu visus atpūsties šajā vasarā no sirds, bet peldēties droši!”

Savukārt Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Aivars Platonovs vērsa uzmanību problēmas kompleksa risinājuma nepieciešamībai: “Traģiskā situācija cilvēkdrošības uz ūdens jomā ir valsts mēroga jautājums. Uzlabojumi iespējami, aktīvi darbojoties visiem kopā – valsts pārvaldei, atbildīgajām institūcijām, nevalstiskajām organizācijām, kā arī ikvienam individuāli. Nopietns solis situācijas uzlabošanā ir pilnīga izpratne visos valsts un pašvaldību pārvaldības līmeņos, un ‒ vēl svarīgāk – ir nepieciešama stingra politiskā griba īstenot konkrētas darbības. Ikvienam Latvijas iedzīvotājam jau skolā ir jāiemācās ūdens kompetence, lai droši atpūstos ūdens tuvumā.”

Valsts prezidenta kancelejā vešta, ka nometnē “Peldēt droši” Ikšķilē bērni iepazīst vides atšķirības peldbaseinā un upē, mācās apzināties drošu dziļumu un peldvietas personīgo robežu, kā arī apgūst pareizu personisko drošības līdzekļu lietošanu.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.