Menu
 

Latvijā lielākā daļa iedzīvotāju baltmaizi izvēlas ēst brokastīs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijā lielākā daļa iedzīvotāju baltmaizi izvēlas ēst brokastīs, liecina "Fazer Latvija" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Aptaujā secināts, ka Latvijas iedzīvotāji baltmaizi ir iecienījuši ēst gandrīz katrā ēdienreizē, tostarp 34% iedzīvotāju to ēd vairākas reizes nedēļā, bet 26% - katru dienu. Tāpat aptaujā noskaidrots, ka baltmaizi visvairāk cilvēki Latvijā iecienījuši ēst brokastīs - šādu atbildi sniedzis 61% respondentu.

Vienlaikus aptaujā 61% iedzīvotāju minējis, ka viņu iecienītākā piedeva baltmaizei ir siera šķēle, 46% vislabprātāk baltmaizi ēd vienkārši ar sviestu, bet  45% minējuši, ka baltmaizi ēd ar desu vai kūpinātu gaļu. Tajā pašā laikā 27% respondentu priekšroku dod baltmaizei ar kādu no saldajām piedevām - ievārījumu, medu vai cukuru.

Savukārt 11% respondentu iecienījuši ēst baltmaizi ar dārzeņiem - tomātiem, gurķiem vai avokado, bet 9% aptaujāto atzinuši, ka baltmaize vislabāk garšo, kad to ēd bez piedevām.

Aptauja veikta no 2020.gada 9. līdz 12.jūnijam, un tajā piedalījās 500 respondentu. 

Uzņēmums "Fazer Latvija" ir reģistrēts 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. "Fazer Latvija" vienīgais īpašnieks ir Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas ir viens no "Fazer group" uzņēmumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.