Menu
 

Siguldā priecēs Rudens stādu parāde

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/staduparade Foto: www.facebook.com/staduparade

Iestājoties rudenīgiem laikapstākļiem un noslēdzoties dārzkopības sezonai, 19.septembrī no plkst.9.00 līdz 16.00 Svētku laukumā Siguldā norisināsies “Rudens stādu parāde 2020”, kura vienlaikus pulcēs vairāk nekā 100 stādu audzētājus no Latvijas. Rudens stādu parādes laikā apmeklētājiem būs iespēja iegādāties dažādus stādus, saņemt konsultācijas to audzēšanā, izvēlē un dārza plānošanā, iegādāties dārza preces un tehniku, apmeklēt amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgu.

Rudens stādu parāde šogad notiks sešpadsmito reizi, un pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Rudens stādu parādi iecienījuši dārza mīļi un profesionāļi no Latvijas un tuvākajām kaimiņu valstīm. Apmeklētājus gaida ne tikai stādu un dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu plašs piedāvājums, bet arī svētku atmosfēra, kuru piepildīs mūzikas skaņas, poniju izjādes bērniem un konkursi apmeklētājiem un dalībniekiem ar balvām no pasākuma atbalstītājiem, stāsta Siguldas novada pašvaldībā.

Šogad īpaša uzmanība tiks veltīta dekoratīvo augu krāsu bagātībai – lapās, ziedos un pat stumbros. Apmeklētājiem būs iespēja skatīt neparastās un dažādās lapu formas un krāsas, piemēram, baltraibās, šķeltlapu, dzeltenraibās, sarkanlapu formas – augu rotas pārsteidz ar savu bagātību, ko katram būs iespēja baudīt un iegādāties pasākuma laikā.

"Šī gada sezona lielai daļai audzētāju bijusi aktīvāka nekā iepriekšējā, īpaši tas attiecināms uz privāto sektoru, kas palielinājās saistībā ar koronavīrusa pandēmijas Covid-19 izplatību un izsludināto ārkārtas situāciju valstī un ļāva cilvēkiem vairāk pievērsties savu mazdārziņu iekopšanai. Mazākie audzētāji savukārt izjuta negatīvu ietekmi, jo lielākā daļa tirgu, kur viņi varētu realizēt savu lolojumu, bija atcelti. Šobrīd dārzkopības sezona ir atgriezusies ierastajās sliedēs, turpinās gan tirdzniecība, gan gatavošanās jau nākamā gada cēlienam, īpaši tiem audzētājiem, kuru audzētavu tirdzniecības laukumi tika iztukšoti pavasarī," atzīmē pašvaldības pārstāvji.

Pasākums apmeklētājiem ir bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.