Menu
 

Pabriks: Par Ādažu bāzes jauno sporta kompleksu citās sabiedroto un NATO bāzēs var tikai sapņot Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieris Ēriks Laforē (no labās), Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš piedalās jaunā Nacionālo bruņoto spēku Sporta kompleksa atklāšanas pasākumā Ādažu bāzē. Foto: LETA Kanādas bruņoto spēku pārstāvniecības Latvijā komandieris Ēriks Laforē (no labās), Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš piedalās jaunā Nacionālo bruņoto spēku Sporta kompleksa atklāšanas pasākumā Ādažu bāzē. Foto: LETA

Ādažu bāzē atklātais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta komplekss ir tādā līmenī, ka daudzās citās sabiedroto un NATO bāzēs par šādu būvi var tikai sapņot, 25.augustā atklāšanas pasākumā paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP). Pabriks uzrunā norādīja, ka jaunais centrs ir ilgi gaidīta un nepieciešama būve, bez kuras neviena militārā bāze un karavīrs nespēj attīstīties.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzrunā uzsvēra, ka karavīru fiziskā sagatavotība un veselība ir galvenā prioritāte pēc militārās sagatavotības. Laba fiziskā sagatavotība un veselība ir nepieciešama, lai karavīrs pilnvērtīgi varētu pildīt uzdevumus kara laikā, operācijās un būt ikdienā piemērs ar veselīgu dzīvesvietu.

Ar sportu karavīri var nodarboties arī kazarmās un brīvā dabā, taču šāds komplekss dodot "milzīgu papildu motivāciju", lai karavīru rezultāti būtu daudz augstāki. Kalniņš arī pārliecināts, ka šāda sporta bāze dos diezgan lielu impulsu, lai NBS sastāvā izaugtu profesionāli sportisti.

Jau ziņots, ka projekta īstenošanu veica uzņēmums AS "UPB" un tas izmaksājis 19,3, miljonus eiro. Sporta kompleksā ietilpst dažādas sporta zāles, piemēram, basketbola zāle, florbola/handbola zāle, cīņas zāle, boksa zāle, galda spēļu telpa, atlētikas un grupu nodarbību zāles, kā arī telpa, kas paredzēta alpīnisma nodarbībām.

Sporta kompleksa teritorijā būs pieejams vieglatlētikas stadions un mākslīgā zāliena futbola laukums, pludmales volejbola laukumi, basketbola/strītbola laukumi, tenisa laukumi, kā arī ielu vingrošanas laukums.

NBS komandieris jūlija sākumā aģentūrai LETA norādīja, ka nākotnē bāzē netiek izslēgta arī baseina būvniecība, jo bāzē izvietotajam sabiedroto spēku kontingentam nepieciešamas pilnvērtīgas sporta aktivitātes. Baseins gan patlaban nav prioritāte. Patlaban Latvijas un sabiedroto karavīri var izmantot armijas baseinu Rīgā, Krustabaznīcas ielā.

AM preses pārstāve Sandra Brāle aģentūrai LETA teica, ka jaunais sporta komplekss paredzēts sabiedroto spēku un Latvijas karavīriem. Ņemot vērā, ka Ādažu bāze ir militārs objekts ar attiecīgām iekļūšanas prasībām, jauno kompleksu gan nevarēs izmantot vietējie novada iedzīvotāji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.