Menu
 

Foto: "Sadales tīkla" komanda no Stopiņu novada plūc laurus ikgadējās elektromontieru sacensībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Sadales tīkls" Foto - "Sadales tīkls"

Aptuveni 150 elektromontieru un meistaru no AS “Sadales tīkls” un Latvijas enerģētikas jomas būvuzņēmējiem aizvadītajā nedēļā piedalījās ikgadējās elektromontieru sacensībās. Tajās meistarību demonstrēja kopumā 16 profesionāļu komandas no visas Latvijas, un uzvaras laurus plūca “Sadales tīkla” komanda no Stopiņu novada Līčiem.

Arī godpilnajā otrajā un trešajā vietā ierindojās “Sadales tīkla” komandas – attiecīgi otro vietu izcīnīja profesionāļi no Valmieras, bet trešo vietu ieguva komanda no Ķekavas.  Elektromontieru sacensības tika rīkotas ar mērķi paaugstināt un nostiprināt speciālistu zināšanas un kvalifikāciju elektrotīklu remonta un izbūves darbos, kā arī prasmes darbā ar jaunākajām metodēm un tehnoloģijām.

AS “Sadales tīkls” pavēstīja, ka pasākumā speciālistu zināšanas un meistarība tika pārbaudīta deviņās disciplīnās. To laikā “Sadales tīkls” demonstrēja inovatīvas digitālās tehnoloģijas un darbu metodes, kas tiek izmantotas operatīvajā darbā. Attālināta bojājumu noteikšana, darba uzdevumu saņemšana un nodošana viedajās ierīcēs, komunikācija ar elektrotīkla dispečeriem – tās ir tikai dažas no digitālo tehnoloģiju iespējām, kas ļauj uzņēmumam darbu paveikt ātrāk, samazinot elektroapgādes pārtraukumu ilgumu klientiem. Šādi tiek ietaupīti arī resursi, un ir lielāka iespēja izvairīties no cilvēciskā faktora izraisītajām kļūdām.

Sacensību gaitā īpaša uzmanība tika pievērsta drošam darbam elektrotīkla tuvumā un pareizai rīcībai nelaimes gadījuma laikā. Dalībnieki mācījās un demonstrēja pareizu rīcību izkļūšanai no specializētās tehnikas vai automašīnas gadījumā, ja tā pieskārusies gaisvadu elektrolīnijas vadiem, kā arī pareizu rīcību un cilvēka evakuāciju, ja elektrotīkla uzturēšanas darbu laikā elektrolīnijas balstā kāds no darbiniekiem ir guvis traumu.

Profesionālās sacensības norisinājās  kinopilsētā “Cinevilla” Tukuma novadā, un šogad tās notika jau desmito reizi. Elektromontieru sacensībās piedalījās komandas no Alūksnes, Balviem, Bauskas, Dagdas, Jēkabpils, Madonas, Liepājas, Siguldas, Valmieras, Ķekavas, Stopiņu novada u.c. Latvijas pilsētām un novadiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.