Menu
 

Pierīgas novados notiks Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2020"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 21. līdz 27. septembrim Zemessardzes 1. Rīgas brigādes atbildības teritorijā – Rīgā, Jūrmalā, Babītes, Olaines, Mārupes, Ķekavas, Baldones, Iecavas, Vecumnieku, Bauskas, Stopiņu, Salaspils, Garkalnes, Carnikavas, Ādažu, Ropažu un Rundāles novados – notiks Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2020”.

Mācību ietvaros Zemessardzes 1. Rīgas brigādes karavīri un zemessargi veiks patrulēšanu, ierīkos slēpņus, patruļbāzes un kontrolpunktus, kā arī veiks citus mācību uzdevumus. Šogad to papildinās arī neplānotā kaujas gatavības pārbaude, kuras ietvaros trīs dienu laikā bez iepriekšējas brīdināšanas un gatavošanās tiks apzinātas brigādes spējas mobilizēt nepieciešamos cilvēkresursus potenciālām krīzes situācijām.

Zemessardzes 1.Rīgas brigādes Informācijas daļā pavēstīja, ka 20.septembrī militāro mācību ietvaros Rīgā ieradīsies Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa, lai trenētu vienību sadarbību un savietojamību. 

Pirmdien, 21.septembrī, Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona teritorijā uz mācībām ieradīsies Zemessardzes 1. Rīgas brigādes rezerves karavīri, kuri mācību noslēguma fāzē tiks integrēti uzdevumu izpildei brigādes bataljonos.

No 22. septembra sāksies militāro mācību cikla aktīvā fāze, kas norisināsies ārpus militāriem objektiem, lai mācību uzdevumu iespējami pietuvinātu reālajai situācijai. Militāro mācību cikla uzdevumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem, lai stiprinātu civilmilitāro sadarbību un visaptverošas valsts aizsardzības principu iedzīvināšanu.

No piektdienas, 25.septembra, darbību uzsāks divas mobilās medicīniskās palīdzības sniegšanas teltis Rīgā, kurās tiks trenētas Medicīnas rotas personāla saskaņotas darbības krīzes gadījumā.

Savukārt svētdien, 27. septembrī, paredzēts noslēgums Zemessardzes 1. Rīgas brigādes dalībai militāro mācību ciklā “Namejs 2020”.

Mācību un vingrinājumu laikā pa autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. Zemessardze aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, tuvojoties militārās tehnikas kolonnai. Kā arī norāda, ka mācības notiks iepriekš ar īpašniekiem saskaņotās vietās, un scenārija izpildes laikā tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.