Menu
 

Foto: VUGD sadarbībā ar Latvijas Universitāti Baldonē rīko praktiskās mācības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments Foto – Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Latvijas Universitātes (LU) Astronomijas institūta ēkās Baldonē 14. oktobrī notika Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) praktiskās mācības, kurās tika veikti glābšanas darbi ķīmiskā vidē, kā arī masveida cilvēku un tehnikas atsārņošana, pavēstīja LU Komunikācijas un inovāciju departamentā.

Mācību scenārijs paredzēja, ka pamestā noliktavā jaunieši nejauši sagāž sastatnes, kurām sabrūkot, tiek apgāztas mucas, kurās atrodas nātrija cianīds un vēl cita muca ar nezināmu šķidrumu. Vielām saskaroties, notiek reakcija un sāk izdalīties zilskābe. Jaunieši ziņo par notikumu, zvanot 112, papildus informējot, ka nespēj izkļūt no telpas.

LU atsaucās VUGD aicinājumam un labprāt atvēlēja savas telpas mācībām, jo arī LU ir nācies saskarties ar šādiem izaicinājumiem, informēja LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs. “Šīs mācības bija arī labs paraugs mūsu pašu procesu uzlabošanai, lai mūsu telpās nepieļautu tādu pašu vai līdzīgu scenāriju,” skaidro M. Počs.

Mācību mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot VUGD amatpersonu spējas veikt un vadīt glābšanas darbus ķīmiskā vidē, veikt cilvēku un tehnikas atsārņošanas pasākumus, kā arī veikt bīstamo vielu savākšanu. Mācībās piedalījās VUGD amatpersonas no Rīgas reģiona pārvaldes 1., 7., 8. daļas, kā arī Olaines daļas un Baldones posteņa.

Mācībās kā novērotāji arī piedalījās LU pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.